Black Shahed-136: Prin ce este diferit cel mai recent atac cu drone kamikaze pe care Rusia l-a efectuat asupra Kievului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Resturi ale UAV-ului rusesc "black" Shahed doborât, 25 noiembrie 2023. Sursa foto: Telegram/Sternenko.
Resturi ale UAV-ului rusesc "black" Shahed doborât, 25 noiembrie 2023. Sursa foto: Telegram/Sternenko.

În timpul atacului masiv de ieri cu drone Shahed asupra Kievului, Rusia a schimbat culoarea și echipamentul UAV-urilor, dar, în ciuda acestor modificări, dronele nu erau versiunea modernizată Shahed-238, prezentată recent de Iran, a precizat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iurii Ihnat. Cu toate acestea, dronele Shahed utilizate recent de Rusia sunt diferite de cele pe care le lansa până acum.

Armata rusă a început să-și acopere dronele de atac Shahed cu carbon pentru a complica activitatea apărării aeriene ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, la 25 noiembrie.

Pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii cu epavele dronelor rusești distruse care au atacat regiunea Kiev și capitala Ucrainei în noaptea de 25 noiembrie. Vorbind la televiziunea națională, Ihnat a facut o prezentare a resturilor de drone găsite în Ucraina după recentul atac efectuat de Rusia, potrivit Ukrainian Military Center.

Prin utilizarea dronelor Shahed-136, pe care rușii le numesc "Geran-2", Rusia doreste să reducă eficiența echipelor mobile ucrainene de apărare aeriană, a căror sarcină principală este de a contracara dronele rusești.

Carbonul este "un material care absoarbe semnalul radar", iar culoarea neagră ar trebui să facă mai dificilă identificarea și doborârea dronelor pe cer de către soldații ucraineni, potrivit lui Ihnat. Cel mai adesea, Rusia atacă Ucraina cu drone și rachete pe timp de noapte.

"Forțele ruse au îmbunătățit dronele pe care le-au primit din Iran și pe cele pe care le-au produs pe plan intern, folosind materiale compozite", a adăugat purtătorul de cuvânt.

În noaptea de 25 noiembrie, Rusia a efectuat cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul invaziei la scară largă.

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât 74 din cele 75 de drone lansate de trupele rusești, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene. Cinci persoane ar fi fost rănite la Kiev în urma atacului, inclusiv un copil de 11 ani. Rusia a folosit drone kamikaze de tip Shahed, de concepție iraniană, pentru a ataca orașele ucrainene începând din septembrie anul trecut, provocând în mod regulat victime în rândul civililor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel