Biden: Putin a pierdut deja războiul, iar întrebarea nu este dacă Ucraina trebuie sau nu să adere la NATO, ci când ar urma să adere

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că aderarea Ucrainei la NATO în timpul războiului este imposibilă, dar aceasta va fi în cele din urmă parte din Alianță. ,,Nimeni nu poate adera la NATO în timp ce se desfășoară un război, în care națiunile NATO sunt atacate, pentru că asta garantează că suntem în război, că suntem în cel de-al treilea război mondial", potrivit European Pravda, cu referire la declarația lui Biden la o conferință de presă la Helsinki, la 13 iulie.

 

În același timp, Biden a subliniat că acum nu se pune problema dacă Ucraina va deveni membră a NATO, ci când va deveni membră. Biden a mai spus că "Putin a pierdut deja războiul" și că în prezent are "o problemă reală".

,,Ar putea să încheie războiul mâine, nu trebuie decât să spună: 'Mă opresc' ", a declarat preşedintele american cu prilejul unei vizite în Finlanda.

,,Dar nu există nicio posibilitate pentru el să câştige războiul în Ucraina. A pierdut deja", a precizat Biden, subliniind lipsa de resurse a Rusiei şi dificultăţile sale economice.

 

Ucraina, aşteptată să facă progrese semnificative în ofensivă sa



În pofida progreselor reduse ale contraofensivei ucrainene pe front, preşedintele american s-a declarat convins că aceasta va duce la o cerere de negociere din partea Moscovei.

,,Sper, este aşteptarea mea, că Ucraina va face progrese semnificative în ofensiva sa şi asta va duce la o reglementare negociată într-un moment sau altul", a declarat liderul american în vârstă de 80 de ani.

În ceea ce priveşte dezamăgirea afişată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că nu a primit un calendar precis privind aderarea ţării sale la NATO cu prilejul reuniunii de la Vilnius, Joe Biden a reiterat promisiunea americană privind aderarea viitoare a Ucrainei.

,,Întrebarea nu este dacă trebuie sau nu să adere la NATO, ci când vor putea adera şi ei vor adera la NATO", a spus liderul de la Casa Albă.

 

Nu există o perspectivă reală ca Putin să utilizeze arma nucleară



Rusia a răspuns joi cu lovituri aeriene şi cu o ameninţare "nucleară" la susţinerea afişată de NATO faţă de Ucraina la summitul de la Vilnius.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat la rândul său că livrarea de avioane de luptă F-16 occidentale va fi considerată ca o ameninţare "nucleară", aceste avioane fiind capabile să transporte arme atomice.

,,Nu cred că există o perspectivă reală ca Putin să utilizeze arma nucleară. Nu numai Occidentul, ci şi China şi restul lumii au spus: 'nu mergeţi până acolo' ", a spus Joe Biden, în conferinţa susţinută alături de preşedintele finlandez Sauli Niinisto.

Joe Biden a ajuns miercuri seară în Finlanda, care a aderat în aprilie la NATO, în ultima etapă a turneului european pe care l-a început duminică seară la Londra.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel