Urmărește emisiunea live



Biden: Încă evaluăm urmările revoltei mercenarilor Wagner împotriva puterii de la Moscova. Este prea devreme să ajungem la o concluzie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Luptători ai grupului de mercenari Wagner sunt patrulează pe o stradă din apropierea sediului central al Districtului Militar Sudic din orașul Rostov pe Don, Rusia, 24 iunie 2023. Sursa Foto: Stringer.
Luptători ai grupului de mercenari Wagner sunt patrulează pe o stradă din apropierea sediului central al Districtului Militar Sudic din orașul Rostov pe Don, Rusia, 24 iunie 2023. Sursa Foto: Stringer.

Președintele SUA, Joe Biden, a abordat luni pentru prima dată subiectul revoltei grupului de mercenari Wagner împotriva regimului președintelui rus Vladimir Putin, afirmând că SUA și NATO nu sunt cu nimic implicate în această serie de eveniment. Biden spune că a cerut informații actualizate oră de oră despre situație pe tot parcursul weekend-ului, pe lângă faptul că a organizat întâlniri în regim de videoconferinţă cu mai mulţi aliații cheie. El a precizat că SUA încă evaluează consecințele evenimentelor din weekend și a continuat să afirme că SUA continuă să sprijine pe deplin Ucraina.

 

,,Am arătat clar că nu am fost implicaţi, nu am avut nimic de-a face cu asta", a spus liderul de la Casa Albă în primele comentarii după evenimentele din Rusia.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declarase luni că serviciile de informaţii ale Rusiei investighează o eventuală implicare a spionajului occidental în revolta condusă de liderul Wagner, Evgheni Prigojin.

Biden a dezvăluit că a cerut sâmbătă echipei sale de securitate naţională să îl informeze "din oră în oră" despre situaţie şi să se pregătească pentru o serie de scenarii, despre care nu a dat detalii, şi că la Washington încă se mai evaluează urmările incidentului. "Este prea devreme să ajungem la o concluzie definitivă despre ce urmează".

Preşedintele a mai afirmat că a discutat cu principalii aliaţi ai SUA prin videoconferinţă, pentru a se asigura că există o coordonare a reacţiilor.

,,Au fost de acord cu mine că trebuie să ne asigurăm că nu îi oferim lui Putin nicio scuză pentru a da vina pe Occident şi pentru a da vina pe NATO", a insistat Joe Biden.

Biden a dialogat duminică şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a adăugat că urmează o nouă discuţie cu acesta luni sau marţi, pentru a garanta că sunt "pe aceeaşi lungime de undă".

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel