Biden ia în calcul să efectueze o vizită în Europa în semn de susținere pentru Ucraina. Polonia ar putea fi ţara aleasă de preşedintele SUA

Ion Voicu |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele american Joseph Biden, vizită oficială în Polonia, martie 2022. Sursa Foto: The White House.
Preşedintele american Joseph Biden, vizită oficială în Polonia, martie 2022. Sursa Foto: The White House.

Președintele SUA, Joe Biden, ia în considerare ca luna viitoare să efectueze o vizită o ficiala în Europa, care să coincidă cu data la care se împlineşte un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, au precizat trei oficiali americani pentru presa americană. Pentru efectuarea acestei vizite sunt luate în considerare mai multe state, inclusiv Polonia, au declarat doui dintre oficiali.

Casa Albă analizează modalitățile prin care Biden ar putea marca împlinirea unui an de la începerea războiului din Ucraina, au precizat sursele. Scopul, au spus acestea, este ca Biden să folosească acest moment pentru a atrage atenția asupra rezistenței Ucrainei în fața campaniei militare brutale a Rusiei și pentru a reafirma solidaritatea SUA cu poporul ucrainean în momentul în care conflictul intră într-o nouă fază.

Oficialii administrației Biden au discutat, de asemenea, despre anunțarea unui alt pachet major de ajutor militar pentru Ucraina pentru a coincide cu cu data la care se împlineşte un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, potrivit NBC News.

Un oficial al administrației Bide a declarat: "planificarea călătoriei președintelui este în curs de desfășurare și, desigur, analizam o varietate de opțiuni pe care SUA le pot face pentru a sprijini Ucraina, dar nimic nu este stabilit sau decis încă".

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022.

La doar câteva săptămâni mai târziu, în lună martie a anului trecut, Biden a făcut o vizită oficială în regim de urgenţă la Bruxelles și în Polonia, într-o încercare de a arăta că SUA vor fi alături de Ucraina și împotriva Rusiei.

De atunci, SUA și Europa au rămas în mare parte unite în a oferi un răspuns diplomatic menit să-l izoleze pe președintele rus Vladimir Putin și să lovească puternic economia Rusiei prin sancțiuni economice. Dar niciunul dintre acești pași nu a constrâns Rusia să se retragă în Ucraina, în timp ce armata rusă continuă să atace cu rachete zone civile și infrastructura critică ucraineană.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel