Biden: Adoptarea de către Camera Reprezentanților a proiectelor de lege privind ajutorul pentru Ucraina trimite un "mesaj clar" de leadership american

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Joe Biden, White House, flickr
Joe Biden, White House, flickr

Președintele Joe Biden a declarat că adoptarea de către Camera Reprezentanților a proiectelor de lege privind ajutorul extern trimite un "mesaj clar" de leadership american către întreaga lume.

O parte din acest proiect de lege este reprezentată de un pachet de ajutor în valoare de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, la care se adaugă un pachet total de aproximativ 95 de miliarde de dolari pentru Taiwan, Israel și asistență umanitară pentru populația din Gaza.

,,Astăzi, membrii ambelor partide din Camera Reprezentanților au votat pentru a promova interesele noastre de securitate națională și pentru a trimite un mesaj clar privind forța leadershipului american pe scena internațională", a declarat Biden într-o declarație făcută sâmbătă, după votul din Camera Reprezentanților.

El a subliniat că legislatorii au dat dovadă de unitate în apărarea intereselor SUA în lume.

,,În această conjunctură critică, ei s-au reunit pentru a răspunde apelului istoriei prin adoptarea legislației privind securitatea națională de care am avut nevoie urgentă și pentru care mă lupt de luni de zile", a spus Biden într-o declarație.

Președintele american a cerut Senatului să voteze rapid proiectul de lege și să îl trimită "către biroul meu'', astfel încât să îl pot semna ca lege și să putem trimite rapid arme și echipamente Ucrainei pentru a răspunde nevoilor sale urgente pe câmpul de luptă".

Potrivit Voice of America, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat sâmbătă un pachet de ajutor în valoare de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei

311 congresmeni au votat pentru, 112 împotrivă.

Unul dintre proiectele de lege supuse la vot în Camera Reprezentanților prevede alocarea a aproape 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina și alte țări din regiune să lupte împotriva agresiunii rusești.

Din totalul de 60,8 miliarde de dolari, aproximativ 23 de miliarde de dolari vor fi folosite pentru refacerea stocurilor de arme, iar peste 11 miliarde de dolari vor fi folosite pentru a finanța operațiunile militare americane în curs de desfășurare în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel