Berlinul va admite la licitaţiile pentru armamente sensibile doar companii germane

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul de la Berlin a anunţat miercuri că va limita la companiile germane participarea la licitaţiile pentru achiziţiile de sisteme de armamente sensibile, o măsură protecţionistă din partea cancelarului Angela Merkel, care s-a pronunţat până acum cu putere împotriva unor astfel de bariere, transmite Reuters.

Într-un document de strategie cu efect imediat, guvernul precizează că va extinde aplicabilitatea regulilor actuale la nave şi tehnologii de război electronic. Până în prezent, guvernul limita la companiile germane doar participarea la licitaţiile pentru submarine. Extinderea acestei strategii este parţial menită să facă mai competitivă industria internă de apărare, transmite Agerpres.
Documentul mai prevede că, dacă firmele germane nu întrunesc condiţiile stabilite de armată, licitaţia va fi deschisă şi companiilor concurente din Uniunea Europeană.

''Vrem să susţinem şi să sprijinim dezvoltarea capabilităţilor de apărare esenţiale care au importanţă strategică atât în Germania, cât şi în Uniunea Europeană'', a declarat ministrul economiei, Peter Altmaier.

La presiunea preşedintelui american Donald Trump, Germania are în plan să atingă ţinta de alocare a 2% din PIB pentru bugetul de apărare, amânând-o însă pentru 2031 şi ratând astfel limita anului 2024 stabilită de NATO.

Vezi și: Germania: Problemele Armatei privind echipamentele, obiectul unui program de apărare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel