Germania: Problemele Armatei privind echipamentele, obiectul unui program de apărare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata germană
Armata germană

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a anunţat luni un nou program pentru rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă armata în privinţa materialelor şi echipamentelor, relatează DPA, potrivit Agerpres.

'Iniţiativa de pregătire operaţională', pe care Kramp-Karrenbauer a prezentat-o la începutul unei întâlniri de două zile cu conducerea forţelor armate la Berlin, include procurarea descentralizată de materiale medicale şi angajarea de personal suplimentar în instituţiile responsabile cu achiziţiile.

După mai mulţi ani de măsuri de austeritate, forţele armate germane se confruntă cu lipsuri de echipamente şi angajaţi.

Întâlnirea din acest an, care are loc o dată la doi ani, se va concentra de asemenea pe cooperarea în domeniul apărării în Europa şi în cadrul NATO, precum şi pe digitalizarea armatei germane.

Ministrul german al apărării a recunoscut tot luni că ţara sa, arătată cu degetul cu regularitate de Statele Unote conduse de Donald Trump pentru cheltuielile sale militare considerate insuficiente în cadrul NATO, trebuie să facă mai mult.

"Sunt convinsă că Germania trebuie să devină mai activă, inclusiv în materie de politică de securitate", a spus ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel