Bell începe producția de elicoptere Venom UH-1Y pentru primul operator internațional

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Bell Textron Inc., companie a Textron Inc. (NYSE: TXT) repornește producția de elicoptere Venom UH-1Y pentru primul operator internațional. Crestview Aerospace a finalizat producția primelor opt cabine la unitatea din Crestview Florida. Asamblarea finală a aeronavelor va avea loc la Centrul de asamblare Bell Amarillo. Elicopterele fac parte din contractul acordat în anul 2020 de către Ministerul Apărării din Statele Unite companiei Bell pentru producția și livrarea a opt elicoptere UH-1Y și a patru elicoptere AH-1Z pentru guvernul ceh.

„Compania Crestview Aerospace este onorată și recunoscătoare pentru oportunitatea de a lucra alături de Bell în producția continuată a cabinelor UH-1Y pentru primul client internațional”, a declarat Paul Kohlmeier, vicepreședinte senior pentru dezvoltarea strategiei și afacerii, Crestview Aerospace.

„Crestview continuă să producă, oferind elicopterelor internaționale Venom aceeași calitate și fiabilitate înalte pe care se bazează aeronavele operate în prezent de ofițerii din Marina Statelor Unite în întreaga lume”, a mai precizat Paul Kohlmeier, potrivit unui comunicat de presă al Bell Textron, transmis DefenseRomania. 

Bell a furnizat ultimele aeronave UH-1Y Marinei Statelor Unite (USMC) potrivit calendarului planificat în aprilie 2018 și a continuat să producă și să livreze AH-1Z ca parte a programului de producție H-1 pentru aeronave 349 H-1, care includ 160 de aeronave UH-1Y și 189 AH-1Z.

Aeronavele UH-1Y folosesc aceleași piese (85%) cu AH-1Z. Similitudinea dintre aeronave a permis ca lanțurile de aprovizionare pentru componentele critice să rămână active în timpul producției de aeronave AH-1Z pentru USMC.

„Timpul, logistica și orele de manoperă reprezintă resurse strategice”, a declarat Mike Deslatte, vicepreședinte și directorul de program H-1, Bell.

„Similitudinile ne ajută să ne asigurăm că toate operațiunile dintre Viper și Venom, de la producție, întreținere și îmbunătățiri, decurg fără probleme și, în același timp, oferă costuri mai mici pentru program și durata de viață. Este un adevărat avantaj la nivel tactic și pe numeroase niveluri.”

Aeronavele UH-1Y și AH-1Z utilizează aceleași motoare, sisteme de acțiune integrate și componente dinamice, precum sistemul de rotor cu patru pale. Ambele aeronave sunt proiectate și produse special pentru operațiuni expediționare. Împreună oferă un ansamblu complet pentru operațiunile militare ca niciun alt set de două elicoptere de până acum.

Bell anticipează producția pentru USMC la începutul anului 2022, urmată apoi de producția continuată pentru clienții străini din sectorul militar. Bell are în producție două acorduri de vânzări către forțe militare străine (FMS), Bahrain și Cehia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel