Belgradul acuză Sofia: Industria de apărare din Bulgaria este un competitor serios pentru Serbia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin, acuză Bulgaria că este implicată în afacerea Krusik, în care opoziția din ţara vecină de vest a Bulgariei susține că este implicat tatăl unui alt ministru de interne sârb, Branko Stefanovic.

Krusik este o companie comercială sâbească de armament. Potrivit unor articole apărute în presă, muniția de acolo a fost utilizată de armata ucraineană împotriva separatiștilor proruși din Donbas, în pofida strânselor relaţii dintre Belgrad și Moscova, scrie Mediapool, citată de Rador.

 

Industria de apărare din Bulgaria, un competitor serios pentru Serbia


La conferința de presă anuală, Vulin a declarat că nu este vorba despre o afacere, ci despre o aşa-zisă afacere Krusik.

,,Cea mai mare concurență a noastră în industria de apărare este Bulgaria. Anul trecut, exporturile de arme bulgare au scăzut cu 37 la sută, iar ale noastre au continuat să crească. Și, printr-un miracol, o operațiune Krusik a început exact în Bulgaria", a spus Vulin, citat de BNR.

Afacerea Krusik a început în noiembrie, odată cu scandalul unui spion rus de la Belgrad, scandal pe care președintele sârb Alexandar Vucic l-a atribuit încercărilor unor terți de a agrava relațiile cu președintele rus Vladimir Putin.

La începutul acestui an, influentul parlamentar Milovan Dretzun, care prezidează comisia parlamentară pentru Kosovo și Metohia, a acuzat public Bulgaria că a efectuat "atacuri hibride" în Serbia.

În urmă cu doar câteva luni, același parlamentar a declarat că o echipă de anchetatori, inclusiv bulgari, încerca să blocheze obţinerea unui acord între Kosovo și Serbia, acţionând împotriva intereselor Belgradului.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel