Belarusul crește activitatea militară în întreaga țară. Noi desfăşurări de trupe la graniţă

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Belarusul îşi intensifică activitatea militară în întreaga țară pe fondul continuării deteriorării relațiilor cu țările vecine, dar și cu NATO. Mai multe materiale video au început să circule pe reţele de socializare, prezentând mişcări de trupe şi de tehnică militară grea pe căile ferate din Belarus.

Publicaţia Defence-Blog precizează că mai mulţi martori oculari au relatat că au observat mai multe convoaie militare, dar şi trenuri militare încărcate cu cantități mari de tehnica militară, inclusiv tancuri și alte vehicule blindate grele, în zone de-a lungul frontierelor cu Ucraina şi Rusia.

Mai multe materiale video, postate pe Twitter pe 20 aprilie, prezintă un tren militar încărcat cu transportoare blindate BTR-80 şi Cayman. Potrivit martorilor oculari, trenul ar fi fost staţionat în gara din oraşul Vitebsk, aflată în nordul Belarusului, lângă granița cu Rusia.

DefenseRomania a scris la începutul lunii aprilie că Belarusul a anunțat că, “în cadrul activităților defensive, pentru a proteja teritoriul împotriva unor eventuale atacuri ale unui adversar potențial”, conducerea republicii a decis să concentreze trupe la frontiera cu Ucraina.

Astfel, coloane de blindate și vehicule militare au fost trimise în zona orașelor Gomel (n.red- granița Belarus-Ucraina-Rusia) și Brest (n.red - granița Polonia-Belarus-Ucraina), de-a lungul autostrăzilor și căilor ferate.

La sfârșitul lunii martie, au existat informații despre deplasări de tancuri în districtul Pinsk din Regiunea Brest, lângă frontiera cu Ucraina. Manevrele au fost asociate însă cu activități militare planificate anterior. Astfel, la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, în această regiune se desfășoară exerciții ale Brigăzii 38 Desant-Asalt, care au fost anunțate anterior de Ministerul Apărării al Republicii Belarus pe contul său de Twitter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel