Belarusul a solicitat Federației Ruse livrarea unui sistem suplimentar de rachete antiaeriene de tip S-400

Ionel Copcea |
Data publicării:

Președintele Republicii Belarus, Alexander Lukașenko, a declarat, pe 01.03.2022, că i-a solicitat omologului său rus, Vladimir Putin, livrarea unui sistem suplimentar de rachete antiaeriene S-400, care să fie dislocat la vest de Minsk.

“M-am adresat lui Putin și i-am cerut ca, pe lângă sistemul S-400 aflat în Regiunea Gomel, să ne mai livreze un sistem, care să fie amplasat la vest de Minsk”, a menționat Lukașenko în timpul unei întâlniri cu membrii Consiliului de Securitate și cu conducerea Consiliului de Miniștri din Republica Belarus.

Potrivit declarațiilor sale, care au fost preluate de agenția de presă rusă Interfax, Republica Belarus nu are destule echipamente militare.

“Avem personal suficient, dar nu dispunem de echipamentele militare necesare”, a spus Lukașenko.

Comentariul autorului: În mod normal, în acest moment, pe teritoriul Republicii Belarus ar trebui să fie dislocate cel puțin trei divizioane de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf, toate aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Un divizion a rămas pe teritoriul Republicii Belarus în urma participării la exercițiul strategic comun ruso-belarus Vest-2021. Acesta a fost inclus în compunerea centrului de instrucție comun din Grodno.

Alte două divizioane au fost aduse pe teritoriul belarus la sfârșitul lunii ianuarie 2022, în vederea participării la exercițiul Allied Resolve-2022, care a fost executat în perioada 10-20 februarie. Cele două divizioane aparțin Regiunii Militare Est din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse și au fost dislocate în cadrul bazelor aeriene Luninets și Baranovichy.

Este foarte probabil ca, în perspectivă, Federația Rusă să livreze Republicii Belarus mai multe sisteme de rachete antiaeriene S-400. Pe măsură ce partea rusă își va dota trupele cu noile sisteme S-500, vor fi disponibilizate mai multe sisteme S-400 aflate în prezent în serviciul de luptă.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel