Baza aeriană rusă de la Taganrog ar fi fost bombardată de forțele ucrainene (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În urmă cu câteva zeci de minute mai multe publicaţii mass-media au început să relateze au existat că baza aeriană rusă de la Taganrog, aflată în apropiere de graniţa cu Ucraina, a fost atacată de forțele ucrainene. În prezent, sunt destul de puţine detalii cu privire la circumstanţele în care acest atac ar fi avut loc.

După cum susţin analiştii militari ai publicatiiei The War Zone, dacă aceste informaţii se confirma, înseamnă că asistăm în acest moment la un efort impresionat al forţelor armate ucrainene de a lovi poziţii militare ale armatei ruse, aflate dincolo de graniţele Ucrainei.

Taganrog este un oraș-port din regiunea Rostov, aflat la Marea Azov. Deși aflat la mai puțin de 40 de mile de granița cu Rusia, acesta ar reprezenta unul dintre puținele contraatacuri de succes ale Ucrainei îndreptate împotriva teritoriului rus. Asta dacă informaţia se confirmă. 

Analiştii militari ai publicatiiei The War Zone amintesc că anterior au existat rapoarte anterioare despre un atac al Forţelor Armate Ucrainene asupra bazei aeriene Millerovo din Rusia, în prima zi de luptă, 24 februarie, dar până acum acest lucru nu a fost confirmat nici de oficialii ruși, nici de oficialii ucraineni.

Videoclipurile și fotografiile publicate pe reţele de socializare par să arate o aeronavă de transport rusă Il-76 care este curpisa de flăcări pe pista Bazei Aeriane Taganrog, care găzduiește Regimentul 708 de Aviație Militară de Transport.

Un martor ocular a relatat pentru cotidianul rus Izvestia că o rachetă ar lovit baza aeriană din Taganrog la 1 martie.

Potrivit locuitorilor, s-a auzit o explozie în apropierea aerodromului militar din oraș. De asemenea, pe rețelele de socializare au apărut și filmări, în care se văd în depărtare nori de fum.

Exista speculaţii cu privire la faptul că acest atac ar fi un răspuns la bombardamentele pe care ocupantul rus (forţele armate ruse agresoare) le-au efectuat în prima parte a zilei asupra oraşului Harcov, omorând mai multe persoane şi rănind grav alte zeci.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel