Bătălia pentru Turcia: Erdogan vs. Kilicdaroglu intră în turul II, dar cu un mare favorit | Mihai Isac, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Agerpres: Miting electoral al președintelui Recep Tayyip Erdogan; Mihai Isac.
EXCLUSIV
Foto Agerpres: Miting electoral al președintelui Recep Tayyip Erdogan; Mihai Isac.

DefenseRomania vă invită să urmăriți luni, 15 mai 2023, de la ora 12.00, o ediție specială a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această ediție specială a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic este analistul Mihai Isac, senior editor al agenției de presă Karadeniz Press.

Podcastul va analiza rezultatul alegerilor din Turcia și ce urmează în turul II în confruntarea dintre actualul președinte Recep Tayyip Erdogan și principalul său contracandidat Kemal Kilicdaroglu.

Vor fi analizate și problemele interne ale Turciei, dar și marile dosare de politică externă care vor fi influențate de rezultatul acestor alegeri.

Electoratul din Turcia a votat duminică în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a ţării, alegeri care l-ar putea înlătura pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan după două decenii petrecute la putere.

După numărarea a aproape 99% din voturi Erdogan obține 49.3% și ratează tranșarea alegerilor din primul tur iar Kilicdaroglu 45%. În turul II candidatul opoziției va avea de recuperat cam 2.4 milioane de voturi. Pe poziția a treia se situează Sinan Ogan cu 5.2% din procente.

Un alt vot important a avut loc în cadrul alegerilor parlamentare desfășurate tot ieri. Aici Alianța condusă de partidul lui Erdogan s-a impus cu 35.43% în timp ce „Masa celor șase”, blocul principal de opoziție  care îl susține pe Kilicdaroglu a strâns 25.4%.

Ediția specială a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” dedicată alegerilor din Turcia, care va fi difuzată pe 15 mai 2023, poate fi urmărită începând cu ora 12:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel