Noi detalii despre viitorul bombardier stealth al US Air Force. SUA prezintă o nouă imagine grafică cu B-21 Raider

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cea mai nouă imagine grafică – a treia pană la această dată – cu viitorului bombardier stealth B-21 al Forțele Aeriene SUA a fost publicată pe 6 iulie. Experţii militari care au analizat imaginea, susţin că botul aeronavei B-21 seamănă destul de mult cu al unui ''șoim'' este mult mai pronunţat decât la B-2 Spirit, iar compartimentul dedicat armamentului este mult mai alungit.

În acestă nou imagine grafică bombardierul stealth B-21 al US Air Force este prezentat decolând de la Baza Aeriană Edwards, California – locul unde acest bombardier va fi testat la începutul anului viitor. Imaginile grafice anterioare au fost publicate în ianuarie 2021 și în februarie 2016.

DefenceRomania a prezentat într-o analiză anterioară că modernizarea Forțelor Aeriene ale SUA, la capitolul bombardiere cu rază lungă de acţiune, se desfăşoară în ritm alter, deoarece primele două bombardiere stealth B-21 Raider sunt asamblate și gata de testare.

Darlene Costello, responsabil cu achizițiile, tehnologiile și logistica pentru Forțele Aeriene ale SUA, a anunțat, în luna iunie, că primele două bombardiere stealth B-21 Raider sunt asamblate și gata de testare.

Pe măsură ce US Air Force se pregătește să înceapă testarea celor două noi bombardiere, Costello a confirmat, de asemenea, că SUA nu intenționează să retragă prea devreme din serviciu bătrânele bombardierele B-1B, până nu începe livrarea bombardierelor stealth B-21 Raider.

Când a fost întrebat despre cât de complet este designul bombardierului stealth B-21 Raider – motivul fiind că până la acesta dată s-au făcut publice câteva imagini grafice 3D – Costello a spus că designul este realizat în totalitate şi că există deja două aeronave (rezultate din programul Rider) care urmează să treacă mai multe etape amănunţite de testare.


Cinci ani de progres în cadrul programului pentru dezvoltarea lui B-21 Raider
 

Au trecut aproape doi ani de la finalizarea designului şi cinci ani de la publicarea primelor imagini grafice ale viitorului bombardier al UŞ Air Force, B-21 Raider, iar compania Northrop Grumman a reuşit să dea foarte repede viaţă acestui program, prin realizarea a două aeronave.

Râse of the Raider este o poveste care a început în februarie 2016 când Northrop Grumman a inițiat primele lucrările de proiectare și construcție ale bombardierului B-21, iar programul a progresat rapid în ultimii ani.

În mai puţin de trei ani, designul bombardierului B-21 s-a dovedit a fi unul stabil și matur, fiind finalizat cu succes în noiembrie 2018 la Centrul de excelență pentru proiectarea aeronavelor al companiei Northrop Grumman.

 

Noul bombardier ar urma să intre în serviciul US Air Force la jurul anului 2026 sau 2027
 

Departamentul de buget al Congresului SUA a estimat în 2018 că costul dezvoltării și cumpărării primelor 100 de aeronave ar trebui să fie de 80 miliarde de dolari. Forțele Aeriene ale SUA intenționează să primească cel puțin 100 de bombardier B-21 Raider.

Programul de dezvoltare al bombardierelor B-21 Raider este considera extrem de secret, până la acesta dată fiind dezvăluite puține informații. La începutul anului trecut, Forțele Aeriene au publicat trei noi desene grafice ale modelului B-21, oferind pentru prima dată detalii despre formă acestui, care va avea o mulțime de lucruri în comun cu B-2 Spirit. 

Când va intra în dotarea US Air Force, B-21 Raider va înlocui B-1B Lancer și B-2A Spirit, mărind în același timp flota de bombardieri de la 156 la 220 cât este obiectivul Armatei SUA.

Capacitatea de a atinge acest obiectiv este strâns legată de dezvoltarea B-21 Raider, deoarece Forțele Aeriene se asigură că aeronava va fi accesibilă, durabilă și rapidă modificabilă / actualizabilă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel