Forțele Aeriene ale SUA au publicat noi imagini cu bombardierul B-21 Raider, primul avion de generaţia a VI-a

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Două noi imagini cu bombardierul stealth de nouă generație B-21 Raider au fost publicate de Forțele Aeriene ale SUA. Una dintre ele este un prim-plan detaliat al secțiunii cabinei de pilotaj, iar cealaltă ne oferă o primă imagine de ansablu cu designul lui B-21 Rider, primul avion de generaţia a VI-a, care își propune să înlocuiască bombardierele B-2 și B-1.

Imaginile prezintă configurația generală a bombardierului B-21, care amintesc de cum ar fi arătat B-2 dacă nu ar fi fost cerute unele modificări de proiectare la jumătatea etapei programului său de dezvoltare, amintesc analiştii militari ai publicaţiei The War Zone.

B-21 Raider, un viitor bombardier strategic „invizibil” pe radar, care se așteaptă să înlocuiască B-2 și B-1 în serviciul Forțelor Aeriene ale SUA, a fost prezentat oficial în luna decembrie a anului 2022. 

Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone au analizat atent cele două noi imagini publicate de Forțele Aeriene ale SUA şi au ajuns la concluzia că bombardierul B-21 Raider este ceva mai mic în comparație cu bombardierul B-2, chiar dacă din punct de vedere al designului seamănă destul de mult.

De asemenea, putem vedea mult mai bine în imagini designul grilelor de admisie ale bombardierului B-21 - probabil cea mai impresionantă caracteristică a primului avion de generaţia a VI-a de până acum.

Această nouă imagine arată și mai mult cât de adânc au fost proiectate grilele de admisie în structura aripilor, ceea ce face ca bombardierul B-21 să fie foarte puțin detectabil pe radar din orice punct de vedere.

Cu toate acestea, rămân multe necunoscute cu privire la modul în care compania Northrop Grumman a reușit să realizeze designul grilelor de admisie pentru B-21. Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone precizează că designul grilelor de admisie pentru o aeronavă stealth se numără printre cele mai greu de proiectat.

In luna ianuarie a anului 2023, compania americană Northrop Grumman a anunțat că se așteaptă ca primul contract de producție pentru primele bombardiere strategic B-21 Raider să înceapă până la sfârșitul anului 2023.

De asemenea, primul bombardier de generația a VI-a "B-21 Raider" ar urma să efectueze zborul inaugural în următoarele luni.

Reprezentanţii Northrop Grumman au recunoscut recent că data la care B-21 Raider trebuia să intre în producţia de serie a fost decalată, deoarece compania are de suferit din cauza inflației, a problemelor legate de lanțul de aprovizionare și a problemelor legate de forța de muncă, ceea ce a dus la creșterea prețului bombardierului.

Cu toate acestea, chiar și după respectiva majorare, prețul este în continuare sub estimările guvernului american.

Directorul executiv al Northrop Grumman, Kathy Warden, a declarat recent că B-21 este în continuare pe drumul cel bun pentru efectuarea primul său zbor în cursul acestui an, după lansarea "istorică" din decembrie.

Warden a declarat că inflația "fără precedent", întreruperile din lanțul de aprovizionare și problemele legate de forța de muncă au crescut estimările de cost pentru prima fază a procesului de producţie, dar guvernul SUA continuă să susțină cumpărarea a cel puțin 100 de bombardiere stealth avansate.

Cel mai aşteptat eveniment pentru industria aviatică americană a avut loc pe 3 decembrie 2022.  Atunci, U.S. Air Force şi compania Northrop Grumman au prezentat împreună primul bombardier de generația a VI-a "B-21 Raider".

Compania Northrop Grumman a declarat în luna mai anul trecut că primul B-21 a încheiat o primă serie de teste la sol. Această fază a inclus teste de calibrare a încărcăturilor, menite să verifice integritatea structurală a bombardierului

Înainte de primul zbor al B-21, Northrop Grumman va efectua teste ale motoarelor și teste de rulare pe pistă la viteză mică și mare. Forțele Aeriene ale SUA au sperat inițial, încă din 2019, că primul zbor al primului B-21 va avea loc în decembrie 2021, dar acest termen a tot fost modificat.

B-21 este un bombardier cu rază lungă de acțiune, cu caracteristici stealth avansate, care va fi proiectat pentru a distruge ținte importante aflate la mare distanţă. Acesta va înlocui treptat bombardierele B-1 și B-2, devenind coloana vertebrală a flotei de bombardiere a U.S. Air Force. Cu toate acestea, deocamdată, nu va fi un succesor al bombardierelor B-52, care, deși sunt mult mai vechi decât B-1 și B-2, vor rămâne în serviciul USAF alături de B-21 pentru încă câteva decenii.

Forțele Aeriene ale SUA au solicitat 5 miliarde de dolari pentru B-21 în anul fiscal 2023, inclusiv 1,7 miliarde de dolari pentru finanțarea achizițiilor, deși nu au dezvălui câte bombardiere vor fi cumpărate. După unele informaţii apărute în ultimii doi ani, Forțele Aeriene ale SUA ar intenționa să cumpere cel puțin 100 de bombardiere B-21.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel