Avionul de vânătoare F-15 va continua să scrie istorie. U.S. Air Force au comandat opt avioane F-15EX

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Primul avion de vânătoare F-15, construit de compania McDonnell Douglas, a zburat în iulie 1972 și totuși, Boeing a precizat, săptămâna trecută, că Forțele Aeriene ale Statelor Unite au comandat opt avioane de acest tip, evaluate la puțin peste 1,1 miliarde de dolari.

Motivul pentru care United States Air Force (USAF) ar cumpăra un avion vechi de 50 de ani a avut mai mult sens odată ce Boeing a anunțat că avioanele sunt de fapt cea mai nouă versiune a celei de-a patra generații F-15EX. Constructorul de aeronave cu sediul în Chicago a declarat că Forțele Aeriene americane intenționează să achiziționeze 144 de avioane F-15EX, în următorii ani.

F-15 a fost întotdeauna un avion de luptă spectaculos, considera compania Boeing. Potrivit unei articol publicat de revista Air Force, noul F-15EX este cu mult mai avansat, comparativ cu alte versiuni ale sale.

Pe lângă caracteristicile aeronautice binecunoscute și impresionante ale F-15, F-15EX este capabil să poarte o sarcină utilă externă de până la 22 de rachete AIM-9X Sidewinder și rachete aer-aer AMRAAM cu rază medie de acţiune. Deși cel mai modern avion de vânătoare din SUA - F-35 - a fost dezvoltat ca o aeronavă cu tehnologie de tip stealth, dar este capabil să transporte doar patru AMRAAM pentru a-și menține capacitatea stealth.

F-15EX, cunoscut în mod obișnuit ca "Strike Eagle on Steroids", este cea mai recentă versiune a celebrului avion de luptă F-15 Eagle. Noua aeronavă ar fi echipată cu avionică îmbunătățită și radare mai bune. Ea va putea transporta mai mult de 12 rachete aer-aer.

Versiunea îmbunătățită a F-15 va putea transporta întreaga gamă de arme aer-aer, aer-sol și maritim. Aeronava va putea angaja o multitudine de ținte în orice misiune.

Proiectul de finanțare al Departamentului Apărării pentru anul 2020 în valoare de 694,9 miliarde de dolari, are o creștere cu 20,5 miliarde de dolari peste nivelul prevăzut inițial. Această creștere se referă la aprobarea UŞ Air Force de a cumpăra noile avioane de vânătoare F-15EX Advanced Eagle.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel