Chiar dacă la nivelul U.S. Air Force se vorbeşte despre renunţarea la A-10 Thunderbol, legendarul avion primeşte un nou set de aripi

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Noi seturi de aripi mai rezistente, care vor prelungi durata de viață a A-10 Thunderbolt cu câteva mii de ore de zbor, sunt în curs de livrare, chiar dacă Forțele Aeriene ale SUA continuă să înainteze cu planurile privind retragere din serviciu a acestor avioane, în următorii ani.

Compania Boeing a livrat 173 de seturi de aripi ca parte a eforturilor lansate în 2017 de a revitaliza aeronavele A-10. Linia de producție a fost oprită înainte ca Forțele Aeriene ale SUA să comande noi seturi de aripi în 2019.

În parteneriat cu Korean Aerospace Industries, Boeing a anunțat livrarea primului din cele 50 de seturi de aripi noi comandate la Baza Aeriană Hill din Ogden, Utah, la 25 mai. Potrivit Boeing, tehnicienii din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA au început deja să integreze aceste noi aripi pe un A-10.

Forțele Aeriene au 281 de A-10 în flota actuală, deși intenționează să renunțe la 21 dintre ele în 2023, dacă Congresul SUA va permite acest lucru. Potrivit analiştilor militari ai The War Zone, A-10 este cea mai ieftină aeronavă de operat - cel mai mic cost de întreţinere - dintre toate tipurile de avioane tactice al Forțelor Aeriene SUA.

Pentru a cincea oară din 2014, anul acesta Congresul SUA a blocat un alt plan de retragere din serviciu a 42 de avioane A-10. Astfel, o bună parte din flota de avioane A-10 a USAF a fost salvată să nu ajungă la dezmembrat.

Potrivit comunicatului de presă al Boeing, publicat la 25 mai 2022, noile aripi sunt mai durabile și mai eficiente decât cele utilizate anterior pe aeronavă.  

Un contract cu o valoare de 999 milioane de dolari pentru producția și livrarea a până la 112 seturi de aripi și piese de schimb pentru acestea a fost semnat în august 2019. Anterior, Boeing a livrat deja 173 de ansambluri de aripi pentru A-10.  

După cum precizează publicaţia, AeroTime, noile aripi extind durata de viaţă a aeronavelor A-10 la 10.000 de ore de zbor. A-10 a fost în centrul mai multor controverse în ultima vreme, deoarece mai multe rapoarte publicate susțin că USAF încercarea să renunţe treptat la el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel