Avioanele F-35 ale Coreei de Sud au fost consemnate la sol de mai multe ori. Anul trecut au putut efectua misiuni timp de doar 12 zile

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Avioanele de vânătoare F-35A ale Forțelor Aeriene ale Republicii Coreea au fost oprite la sol de 172 de ori pe parcursul a 18 luni, neputând îndeplini anumite misiuni de 62 de ori, susține un oficial.

Avioanele de luptă F-35A Lightning II ale Forțelor Aeriene ale Republicii Coreea (ROKAF) au fost calificate ca fiind nepregătite din punct de vedere operațional în 234 de cazuri pe o perioadă de 18 luni - până în iunie 2022, din cauza unor defecțiuni, a declarat un oficial sud-coreea pe 4 octombrie 2022, relatează agenția de presă Yonhap.

În această perioadă, avioanele de luptă au fost oprite la sol de 172 de ori, în timp ce au existat 62 de cazuri în care avioanele au putut zbura, dar nu au putut îndeplini anumite misiuni, a declarat deputatul Shin Won-sik, din partea Partidul Puterii Populare, aflat la guvernare, citând date din rapoartele ROKAF.

Shin a subliniat că ROKAF ar trebui să depună eforturi serioase nu numai pentru a introduce în serviciul sau astfel de avioane performante, ci și pentru a le întreține.

Avioanele de vânătoare de generația a cincea au putut efectua misiuni timp de doar 12 zile în medie anul trecut și 11 zile în prima jumătate a acestui an.

În comparație, avioanele de vânătoare F-4E și F-5 de generație mai veche au fost ținute la sol de 26 și, respectiv, 28 de ori pe parcursul a 18 luni.

ROKAF a declarat că nu au existat probleme în menținerea stării operaţionale, deoarece F-35A și-au atins rata de utilizare țintă de 75%, dar a recunoscut problemele legate de achiziționarea de piese pentru defectele identificate la modelul nou introdus, adăugând că va depune eforturi pentru a le primi rapid de la producător.

ROKAF a primit ultimul din cele 40 de F-35A în ianuarie, în cadrul primului proiect derulat de Coreea de Sud de a achiziţiona avioane F-35 fabricat de Lockheed Martin.

Primul F-35A pentru ROKAF, cunoscut sub numele de aeronavă AW-1, și-a făcut debutul public la sfârșitul lunii martie 2018, iar pregătirea piloților a început la Luke AFB, Arizona, în primăvara anului 2018. Aeronavele au fost livrate către 17th Fighter Wing de la Baza Aeriană Chongju în 2019 pentru a satisface cerințele de securitate ale Coreei de Sud.

Coreea de Sud se confruntă ameninţării de securitate complex. Nicio altă aeronavă de luptă din lume nu este mai bine echipată pentru a satisface nevoile ROKAF în a menține stabilitatea securității regionale, decât avionul de luptă de generația a V-a F-35A Lightning II.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel