Avioane F-16 pentru Ucraina: Forțele Aeriene Ucrainene arată cum se antrenează pe simulatoare piloții ucrainenii care nu ajung în SUA (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Ucrainene au publicat un scurt material video în care piloții ucraineni se pregătesc pentru a pilota avionul de luptă american F-16 cu ajutorul unui simulator de zbor, a precizat Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene într-un scurt comunicat de presă publicat pe Facebook și Telegram.

,,Bineînțeles, obiectivul nostru este de a avea simulatoare de zbor F-16 performante pe teritoriul Ucrainei, aeronave de antrenament, piese de schimb, și centre de pregătire. Dar totul are un început'', a precizat Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene.

Youtube video image

După cum se poate observa în imagini, vorbim despre un simulator de zbor pentru F-16 în varinata low-cost, utilizat în perioada de pregătire preliminară.

De asemenea, conducerea Forțelor Aeriene Ucrainene precizează că, în timp ce piloţi cu mult mai multă experienţă urmează cursuri de pregătire în străinătate pentru a opera avioane F-16, cu grup mic de piloţi a rămas în Ucraina şi continuă să lupte contra forţelor ruse de ocupaţie.

Iar atunci când au timp liber, aceşti piloți se familiarizează cu cabina de pilotaj a avionului F-16 în mediul virtual și execută misiuni comune deasupra teritoriului Ucrainei, într-un mediu simulat.

Materialul video arată un pilot care folosește un simulator de zbor și ochelari de realitate virtuală, panou de comenzi și un monitor pentru a învăța cum să piloteze un avion de luptă american.

 

Ce nivel de pregătire este necesar pentru a pilota avioane F-16 în condiţii reale de luptă?

 

Statele Unite vor începe să antreneze piloți ucraineni pentru a pilota avioane de luptă F-16 fabricate în SUA, începând cu luna octombrie la o bază a Gărzii Naționale Aeriene a SUA, a declarat Pentagonul în august.

Antrenamentul face parte dintr-un efort al SUA și al statelor europene de a trimite avioane de luptă occidentle Ucrainei pentru a consolida apărarea acesteia împotriva forțelor rusești invadatoare.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a asigurat recent pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski de un demers accelerat pentru ca alte națiuni să își transfere avioanele F-16 în Ucraina odată ce antrenamentul piloţilor va fi finalizat, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Oficialii militari americani subliniază că este nevoie de ani de antrenament pentru a putea pune în funcțiune escadrile de F-16, limitând impactul pe care avioanele îl vor avea asupra apărării Ucrainei în viitorul apropiat.

"Este vorba despre sprijinul pe termen lung pentru Ucraina", a declarat recent la Washington purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder. "Nu este vorba despre contraofensiva pe care o desfășoară în acest moment".

Antrenamentul va avea loc la baza Morris a US Air National Guard din Tucson, Arizona. Piloții vor urma mai întâi cursuri de limba engleză la Baza Forțelor Aeriene Lackland din San Antonio, Texas, pentru a-și imbunatati nivelul de fluență la cel necesar pentru a opera aeronavele, începând de luna viitoare, a declarat Ryder.

Ucraina a insistat mult timp pentru avioanele de luptă americane pentru a ajuta la apărarea orașelor. Danemarca, Olanda și Norvegia au anunțat în ultimele zile că vor furniza avioanele Ucrainei.

Ryder a declarat că SUA au decis să se alăture aliaților europeni în ceea ce privește antrenamentul pentru a evita blocajele în aducerea piloților ucraineni la nivelul de pregatire accelerata.

Pentru piloții experimentați, pregătirea poate dura aproximativ cinci luni, a spus Ryder. Acesta a facut trimitere la  cursuri care să acopere elementele de bază. Pe lângă pilotarea avionului, perioada de pregatire include zborul în formație, operarea sistemelor de arme, lupta aeriană și suprimarea sistemelor de apărare antiaeriană, dar si antrenamentul la sol pentru a-i ajuta pe piloți să reziste la forțele G din cabina de pilotaj a unui F-16.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel