Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă

S.I. Catalin / 23 oct 2019 / 14:14

Problema achiziționării de avioane de vânătoare rusești Su-35 și Su-57 nu a fost discutată în cursul convorbirilor pe care președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdoğan, le-au avut astăzi la Soci, le-a declarat jurnaliștilor directorul Serviciului federal pentru colaborare tehnico-militară al Federației Ruse (FSVTS), Dmitri Șugaev, potrivit TASS.

„Nu, nu s-a discutat”, a spus el, răspunzând la întrebarea dacă s-a pus problema achiziţionării unor avioane de vânătoare de către Turcia.

Shugaev consideră că este prea devreme să vorbim despre organizarea de negocieri contractuale privind vânzarea unor avioane Su-35 și Su-57 către Turcia. Cu toate acestea, consultările pe această problemă, a spus el, sunt în desfășurare.

,,Astăzi este încă prematur să vorbim despre orice negocieri contractuale", a precizat Shugaev. ,,Încă nu au început. [Negocierile] concrete nu sunt în desfășurare, consultări sunt în derulare pe acest subiect", a mai precizat acesta.

Potrivit lui Shugaev, partea turcă studiază în mod activ problema achiziţionării unor avioane de vânătoare. El a amintit că avioanele ruseşti de vânzătoare i-au fost prezentate lui Erdogan în cadrul show-ului aeronautic MAKS 2019. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy