Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Problema achiziționării de avioane de vânătoare rusești Su-35 și Su-57 nu a fost discutată în cursul convorbirilor pe care președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdoğan, le-au avut astăzi la Soci, le-a declarat jurnaliștilor directorul Serviciului federal pentru colaborare tehnico-militară al Federației Ruse (FSVTS), Dmitri Șugaev, potrivit TASS.

„Nu, nu s-a discutat”, a spus el, răspunzând la întrebarea dacă s-a pus problema achiziţionării unor avioane de vânătoare de către Turcia.

Shugaev consideră că este prea devreme să vorbim despre organizarea de negocieri contractuale privind vânzarea unor avioane Su-35 și Su-57 către Turcia. Cu toate acestea, consultările pe această problemă, a spus el, sunt în desfășurare.

,,Astăzi este încă prematur să vorbim despre orice negocieri contractuale", a precizat Shugaev. ,,Încă nu au început. [Negocierile] concrete nu sunt în desfășurare, consultări sunt în derulare pe acest subiect", a mai precizat acesta.

Potrivit lui Shugaev, partea turcă studiază în mod activ problema achiziţionării unor avioane de vânătoare. El a amintit că avioanele ruseşti de vânzătoare i-au fost prezentate lui Erdogan în cadrul show-ului aeronautic MAKS 2019. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel