Noul tanc al SUA, Abrams M1A2 SEPv3, ajunge şi în dotarea Forţelor Armate Australiene

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat recent vânzarea către Australia a celei mai noi versiuni a tancului Abrams (SEPv3), conform unui comunicat de presă, publicat la sfârşitul săptămânii trecute, de Agenţia pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii (DSCA) de la Washington.

La 29 aprilie 2021, DSCA, principalul broker de armament al Pentagonului, a anunțat că Departamentul de Stat al SUA a autorizat vânzarea către Guvernul Australiei a mai multor echipamente şi sisteme militare, printre care şi tancuri Abrams, toate ca parte a unui acord estimat la 1.685 miliarde de dolari.

Conform DSCA, pachetul complet include: 75 de tancuri M1A2 SEPv3 Abrams, 29 vehicule M1150 Assault Breacher, 18 M1074 Joint Assault Bridges, 6 vehicule de recuperare Hercules M88A2 și 122 motoare cu turbină cu gaz AGT1500. Principalii contractori vor fi General Dynamics Land Systems, BAE Systems, Leonardo DRS și Honeywell Aerospace, a precizat agenția în comunicatul sau de presă.

De asemenea, este important să rețineți că DSCA a spus că tancurile principale de luptă M1A2 SEPv3 vor actualiza flota australiană actuală de tancuri M1A1 SA.

Cea mai nouă versiunea a tancului Abrams este recentul M1A2 SEPv3, fiind în prezent produs în serie la uzina de tancuri a Joint Systems Manufacturing Center, cu sediul în oraşul Lima, statul Ohio.

În anul 2017, Ashley Givens, purtătorul de cuvânt al Program Executive Office Ground Combat Systems (PEO GCS) a precizat că intenția armatei americane este de a actualiza întreaga flotă de M1A2 Abrams - peste 1.500 de tancuri - la standardul SEPv3.

Joint Systems Manufacturing Center, sau JSMC, este singura fabrica care produce întreaga serie de tancuri M1 Abrams, iar din 2019 a început să producă în serie tancuri M1A2 SEPv3, de asemenea, cunoscute şi ca M1A2C.
În octombrie 2015, M1A2 SP V3 a fost prezentat pentru prima dată la expoziția de apărare AUSA din Washington DC.

Aceasta este cea mai nouă versiune a M1 Abrams și  va aduce un mare plus legendarului tanc american, făcându-i pe mulţi să-l considere ce mai avansată maşinărie de luptă, din punct de vedere tehnologic.

M1A2C dispune de o mai mare putere de foc, superioritate şi mobilitate, în comparaţie cu alte tancuri. SEPv3 măsoară 9,7 m lungime, 3,7 m lățime și 2,4 m înălțime și este condus de un echipaj format din patru oameni: un șofer, un comandant, un servant și un tunar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel