Au venit la timp? Chișinăul a primit un nou lot de transportoare blindate Piranha 3 din partea Germaniei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Transportoare blindate Piranha 3, livrate de Germania către R. Moldova. Foto: Ministerul Apărării de la Chișinău
Transportoare blindate Piranha 3, livrate de Germania către R. Moldova. Foto: Ministerul Apărării de la Chișinău

Confruntată, spun oficialii de la Chișinău, cu amenințări tot mai serioase, Republica Moldova anunță că a primit încă 3 transportoare blindate Piranha 3.

Ministerul apărării al Republicii Moldova a anunțat că Armata Națională urmează să recepționeze alte 3 transportoare blindate Piranha 3 din partea guvernului Germaniei.

Împreună cu primele blindate primite la începutul lunii ianuarie, Armata R. Moldova va avea în dotare 6 transportoare Piranha-3. Donația Germaniei conține, în total, 19 Piranha 3, ce vor fi livrate până la finalul lui 2023.

Livrarea celor trei transportoare Piranha 3 are loc într-un moment extrem de tensionat, autoritățiile moldovene avertizând public despre pregătirile care ar avea loc pentru înlăturarea guvernului pro-occidental de la Chișinău.

Ministrul de externe moldovean Nicu Popescu declara marți că R.Moldova s-a pregătit pentru un întreg spectru de scenarii de destabilizare. ”Suntem alerți, nu există motiv de panică, dar situația este complicată”.

 

Germania va livra 19 transportoare Piranha 3

 

Potrivit comunicatului ministerului Apărării de la Chișinău, unitățile de tehnică sosesc în Republica Moldova pe 14 februarie.

Foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Blindatele Piranha-3 sunt recepționate în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza Aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021.

Transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii.

De menționat că primul lot de Piranha a ajuns în Republica Moldova în luna ianuarie curent. Donația conține în total 19 transportoare blindate "Piranha 3".Celelalte unități de tehnică vor fi livrate pe parcursul anului curent, se mai arată în comunicatul ministerului Apărării de la Chișinău.

Piranha pentru R. Moldova ar fi doar începutul, Germania urmând să trimită drone și alt tip de armament. Declarațiile au fost făcute de deputatul PAS, Dan Perciun, care a precizat că s-a discutat cu Germania și despre drone și altă tehnică militară care ar urma să ajungă în următoarea perioadă în Moldova. ”Cu reprezentanții Germaniei s-a discutat și despre donarea de drone și a altor echipamente care ar urma să vină”.

 

Ajutorul României. Piranha 3 pentru R. Moldova - la intervenția Armatei. Forțele speciale române antrenează militari moldoveni

Într-o emisiune difuzată săptămânile trecute, col. (r.) Ion Petrescu, analist militar și expert în chestiuni de securitate, spunea că Germania a fost de acord să livreze 19 blindate de luptă pentru infanterie de tip Piranha 3 la sugestia Statului Major al României.

Mai mult, în contextul în care Republica Moldova e amenințată cu destabilizarea de către Federația Rusă prin reactivarea războiului din Transnistria, pe teritoriul ei aflându-se deja aproximativ 2.000 de soldați ruși de ocupație, FOS român și al SUA antrenează trupe ale Republicii Moldova. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel