Atacul sub steag fals s-a transformat într-un „atac american”. Rusia acuză SUA că a organizat atacarea Kremlinului

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin se adresează ofițerilor de informații la un eveniment pentru a marca centenarul Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei (GRU) - 2 noiembrie 2018. Sursa foto: Kremlin.ru.
Președintele rus Vladimir Putin se adresează ofițerilor de informații la un eveniment pentru a marca centenarul Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei (GRU) - 2 noiembrie 2018. Sursa foto: Kremlin.ru.

Rusia a acuzat joi Statele Unite că se află în spatele a ceea ce ea susţine că a fost un atac cu dronă asupra Kremlinului cu scopul de a-l ucide pe preşedintele Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut această afirmaţie într-un briefing de presă, spunând că Washingtonul ar trebui să fie conştient de faptul că Rusia ştia că SUA selectează ţintele, iar Ucraina nu face decât să implementeze planurile americane. El nu a furnizat nicio dovadă care să sprijine afirmaţia de implicare a SUA.

Casa Albă a negat informația, catalogată ca fiind una din multele acțiuni ruse de dezinformare.

Ucraina a negat și ea implicarea în incident miercuri dimineaţă, când imaginile video au arătat două obiecte zburătoare apropiindu-se de Kremlin şi unul explodând cu o lumină puternică.

"Încercările de a nega acest lucru, atât la Kiev, cât şi la Washington, sunt, desigur, absolut ridicole. Ştim foarte bine că deciziile cu privire la astfel de acţiuni, astfel de atacuri teroriste, nu se iau la Kiev, ci la Washington", a spus Peskov.

El a susţinut că Statele Unite au ales adesea atât ţintele pe care trebuie să le atace Ucraina, cât şi mijloacele de atac.

"Acest lucru este, de asemenea, adesea dictat de peste Ocean. Noi ştim bine acest lucru (...) La Washington trebuie să se înţeleagă clar că ştim asta", a adăugat el.

Kremlinul a declarat că îşi rezervă dreptul de a se răzbuna, dar nu a spus sub ce formă.

Peskov a afirmat că Rusia are mai multe opţiuni, iar răspunsul, când va veni, va fi atent luat în considerare şi echilibrat. El a mai precizat că o anchetă urgentă este în desfăşurare, dar nu a putut spune când vor fi cunoscute rezultatele.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt a spus, potrivit AFP, că Putin lucrează joi din incinta Kremlinului, unde securitatea va fi întărită.

Putin "lucrează la Kremlin, va avea o discuţie importantă cu ministrul dezvoltării economice", a declarat Peskov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel