Atac masiv cu rachete asupra Ucrainei: Mai multe regiuni ucrainene au rămas fără curent electric. Republica Moldova are şi ea de suferit

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Atacuri ruse cu rachete au lovit marţi infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni ucrainene, provocând de asemenea întreruperi de curent electric, au anunţat autorităţile locale şi regionale din Ucraina, informează AFP.

La Rivne (vest), primarul Oleksandr Tretiak a anunţat pe reţelele sociale "un atac asupra unui sit esenţial", fără a da mai multe detalii. "Oraşul este în parte fără electricitate", a deplâns el.

Aceeaşi situaţie se înregistrează în oraşul Kremenciuk, în centrul Ucrainei, unde primăria a deplâns "un atac asupra unei infrastructuri critice de lângă (oraş)".

Oraşul Hmelniţki, tot în centrul Ucrainei, a fost de asemenea lovit de "două atacuri", a anunţat guvernatorul regional Serhii Hamalîi.

Importantele oraşe Liov (vest) şi Harkov (nord-est) au fost şi ele lovite marţi de atacuri ruse, au informat primarii lor, fără a anunţa victime omeneşti în acest stadiu, dar semnalând importante distrugeri de infrastructură electrică.

Mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului şi numeroşi consumatori din Chişinău, capitala Republicii Moldova, au rămas marţi fără energie electrică, în urma bombardamentelor ruse întreprinse asupra infrastructurii critice din Ucraina, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

"Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat. Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova", a anunţat ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale al republicii, Andrei Spînu.

Ministrul moldovean a precizat că "aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă".

"Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică'', a scris ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale într-o postare pe Facebook.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel