Atac cu dronă în Crimeea. Termocentrala Balaklava din Sevastopolul ocupat, lovită de un UAV

Termocentrala Balaklava din Sevastopol a fost atacată de o dronă în noaptea precedentă.

Mihail Razvozhaev, guvernatorul Crimeei ocupate, a declarat că în noaptea de 27 octombrie un vehicul aerian fără pilot a atacat termocentrala Balaklava din Sevastopol.

Declarațiile oficialului rus au fost făcut pe Telegram și preluate de presa rusă, inclusiv Kommersant.

Potrivit lui Razvozhaev atacul dronei a provocat un incendiu la un transformator care era inactiv. Transformatorul se afla într-un proces de mentenanță în momentul în care UAV-ul a atacat.

Incendiul a fost stins rapid de autoritățile ruse și nu a afectat alimentarea cu energie electrică a Sevastopolului și a Peninsulei Crimeea.

„Acest incident nu afectează alimentarea cu energie a Sevastopolului și a Crimeei. Nu există niciun risc privind alimentarea cu energie. Există curent peste tot”, a transmis guvernatorul rus.

Razvozhaev a mai precizat că sistemele antiaeriene au identificat și doborât drona care nu a reușit să își atingă obiectivul.

Rușii nu precizează că UAV-ul ar fi fost ucrainean.

Cert e că incidentul de la termocentrala Balaklava se înscrie într-un lanț lung de evenimente care au avut loc în Crimeea ocupată, de la baze militare lovite, până la lovirea podului Kerci.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel