Artilerie și radare sub formatul unor machete (Foto): "Metinvest" lansează producția de serie a ''falselor echipamente militare'' pentru Forțele Armate ale Ucrainei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuziere și sisteme radar sub format unor machete. Compania ucraineană "Metinvest" a lansat producția de serie a ''falselor echipamente militare'' pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Sursa foto: UNIAN.
Obuziere și sisteme radar sub format unor machete. Compania ucraineană "Metinvest" a lansat producția de serie a ''falselor echipamente militare'' pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Sursa foto: UNIAN.

Grupul Metinvest, deținut de omul de afaceri ucrainean Rinat Akhmetov, a lansat producția de machete de stații radar și piese de artilerie - ''false echipamente militare'' pe care Fortele Armate Ucrainene sa le utilizeze pe campul de lupta pentru a deruta armata rusa. Armata ucrainena a primit deja 250 de astfel de machete ale unor echipamente militare.

După cum explică compania ucraineană Metinvest, acestea sunt structuri care arată exact ca echipamentele reale, dar sunt concepute pentru a duce în eroare trupele ruse și a le forța să folosească muniție de înaltă precizie pentru a distruge aceste machete în locul echipamentelor reale de care dispun forțele armate ucrainene. 

,,Sarcina principală a acestor pachete este de a salva viețile militarilor. Fiecare rachetă, fiecare obuz, fiecare dronă pe care agresorul le folosește pe o structură de metal și placaj reduce capacitatea sa de a folosi aceste muniții împotriva echipamentelor și personalului Forțelor Armate Ucrainene. Metinvest, datorită unei echipe de profesioniști, a reușit să pună la punct producția acestor machete într-un timp scurt. Pentru noi, aceasta este doar o mică parte a contribuției pe care o poate aduce o companie privată la obiectivul general al victoriei Ucrainei", a declarat directorul Metinvest Group, Aleksandr Mironenko.

Producția acestor ''false echipamente militare'' se realizează în strânsă cooperare cu Forțele Armate ale Ucrainei și depinde strict de nevoile pe care acestea le au pe linia frontului.

După cum se poate observa în imagini, machetele sunt destul de greu de distins de echipamentele reale. Pentru a obține acest grad ridicat de asemănare, inginerii Metinvest au studiat toți parametrii fizici ai echipamentelor reale și au creat schițe exacte ale acestora.

Machetele trimise deja în zone cheie de pe linia frontului au păcălit în repetate rânduri trupele ruse și au devenit o țintă, salvând echipamente reale și viețile soldaților ucraineni.

Specialiștii Metinvest, împreună cu Forţele Armate Ucrainene, îmbunătățesc constant caracteristicile ''falselor echipamente militare''.

Agenţia ucraineană de presă UNIAN precizează că, de la începutul războiului, compania Metinvest a alocat deja 4 miliarde grivne pentru a ajuta Forţele Armate Ucrainene și pe oamenii care au nevoie de ajutor.

Din această sumă, mai mult de 2 miliarde UAH au fost alocate pentru a ajuta militarii ucraineni. În acest timp, compania a produs peste 100.000 de veste antiglonț și placi de blindaj pentru 200 de vehicule militare.

În plus, 212 adăposturi din oțel au fost deja livrate soldaților de pe linia frontului. Contribuția totală a lui Rinat Akhmetov pentru a ajuta civilii și militarii în timpul război a ajuns la 6 miliarde UAH.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel