Artileria grea, în acțiune. Tunurile și obuzierele române au provocat un incendiu de vegetație

DefenseRomania Team / 03 sep 2021 / 18:22
Trageri cu tunurile antitanc de calibrul 100 mm și obuzierele de calibrul 152 mm ale Armatei României. Sursă foto: MApN via lt. Diana Stănei
Trageri cu tunurile antitanc de calibrul 100 mm și obuzierele de calibrul 152 mm ale Armatei României. Sursă foto: MApN via lt. Diana Stănei

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit azi într-un politgon din zona localității Corbu, județul Constanța, ca urmare a unor exerciții militare.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) este vorba despre un incendiu de vegetație uscată, produs într-un poligon din localitatea Corbu. Sursa citată precizează că incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 15 hectare.

Nu există risc de propagare iar două autospeciale intervin pentru stingerea focului.

Totodată, IGSU precizează că situația e sub control și nu sunt victime.

 

Artileria grea, în acțiune!

 

Interesant e că azi MApN a anunțat exercițiul pe pagina oficială de Facebook, fără însă referire la incendiile de vegetație. S-au efectuat așadar trageri cu tunurile antitanc de calibrul 100 mm și obuzierele de calibrul 152 mm.

„Tunurile antitanc de calibrul 100 mm și obuzierele de calibrul 152 mm au zguduit Poligonul Complex de Trageri Capu Midia cu puterea lor de foc. Militarii Batalionului 345 Artilerie "Tomis" au fost cei care au trăit emoția fiecărei lovituri și bucuria fiecărei reușite”, se arată în comunicatul MApN.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy