Artileria autopropulsată Lotos, calibru 120 mm a trecut primele teste ale Ministerului Apărării din Rusia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Rostec anunță că artileria autopropulsată Lotos calibru 120 mm, care poate fi parașutată din avion, a trecut primele teste la care a fost supusă de reprezentanții Ministerului Apărării din Rusia. 

"Institutul Central de Cercetare al Rostec Corporation a finalizat testele de acceptare a tunului de artilerie autopropulsat Lotos de 120 mm (Cod 2S42). Vehiculul de luptă fabricat pentru Forțele Aeriene a confirmat caracteristicile operaționale", transmite TASS care citează un comunicat al companiei Rostec.

În cadrul testelor a fost evaluată operabilitatea tuturor ansamblurilor, a mecanismelor și a dispozitivelor tunului. Sistemul Lotos a parcurs o distanță de 400 km și a executat 14 trageri. Reprezentanții Ministerului Apărării din Rusia au semnat la TsNIITochMash documentul care confirmă faptul că prototipul de artilerie autopropulsată respectă documentația de proiectare și este gata pentru probe preliminare, a spus sursa citată.

"Vehiculul de luptă îndeplinește pe deplin cerința privind caracteristicile de greutate și dimensiune. Prezintă simultan o viteză impresionantă, o rată de foc și o rază de tragere mare. Ne așteptăm ca încercările preliminare să înceapă deja în acest an", a declarat directorul industrial Rostec, Bekkhan Ozdoyev. Lotos a fost dezvoltat pe șasiul standardizat al vehiculului de luptă BMD-4M. Acesta este echipat cu un tun de calibru 120 mm.

Sistemul de artilerie Lotos cântărește aproximativ 18 tone, dezvoltă o viteză maximă de 70 km/h, are un motor de 450 CP și o autonomie de funcționare de cel puțin 500 km. Vehiculul are echipaj de luptă format din patru persoane și o rază de foc de până la 13 km.

Citește și: Rusia întărește Trupele de Desant Aerian din Regiunea Mării Negre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel