Rusia întărește Trupele de Desant Aerian din Regiunea Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul pentru informare și comunicare din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 25.11.2020, divizia de desant-asalt (vânători de munte) dislocată în Regiunea Militară Sud va primi în înzestrare 60 de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și transportoare blindate BTR-MDM Rakushka.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax, ceremonia de predare a completului de nivel batalion de mașini de luptă ale desantului și transportoare blindate se va desfășura în prezența conducerii Trupelor de Desant Aerian, a reprezentanților întreprinderii producătoare și a militarilor diviziei.

Tehnica nouă va fi introdusă în dotarea Diviziei 7 Desant Asalt (Vânători de munte) - Novorossiysk din cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse. În garnizoana Novorossiysk este dislocat statul major și principalele unități militare ale diviziei, iar în garnizoana Stavropol se află unul dintre regimentele marii unități.

BMD-4M este o mașină de luptă a desantului modernizată, de generația a patra. Aceasta este o versiune a mașinii BMD-4, care dispune de caroserie, motor și mijloace de rulare noi. BMD-4M este dotată cu noul modul de luptă Bakhcha-U, care este aproape complet unificat cu armamentul mașinii de luptă a infanteriei BMP-3. Armamentul mașinii BMD-4M include un tun 2A70 cu calibrul de 100 de milimetri, o pușcă automată 2A72 cu calibrul de 30 de milimetri, o pușcă cu lunetă cu calibrul 7,62 milimetri și un lansator de rachete dirijate antitanc Arkan.

BTR-MDM este o versiune actualizată de transportor blindat, bazată pe platforma mașinii BMD-4M. Vehiculul cântărește 13,2 tone și este dotat cu două mitraliere. Echipajul este format din doi militari, iar numărul persoanelor transportate poate ajunge la 13 persoane. Transportorul blindat Rakushka este destinat pentru transportul de personal (trupe), muniție, piese de schimb, combustibili și lubrifianți pentru Trupele de Desant Aerian și Infanteria Marină.

Comentariul autorului: Livrările la trupe a mașinilor de luptă ale desantului BMD-4M și transportoarelor blindate BTR-MDM se realizează în baza unui contract încheiat în anul 2014 de Ministerul rus al Apărări pentru achiziționarea unui lot format din 320 de mașini de luptă și 180 de transportoare blindate.

Producerea în serie a mașinilor de luptă ale desantului BMD-4M (Obiect 960M) se realizează la Întreprinderea de Tractoare din Volgograd, iar cea a transportoarelor blindate BTR-MDM (Obiectul 955) la Întreprinderea de Construcții de Mașini din Kurgan.

În anul 2020, a fost planificată introducerea în dotarea Trupelor de Desant Aerian a trei complete de nivel batalion de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și transportoare blindate BTR-MDM. Anterior, două complete de nivel batalion, formate din câte 39 de vehicule (31 de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și opt transportoare blindate BTR-MDM), au fost introduse în dotarea Regimentului 234 Desant-Asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt din Pskov.

Trebuie remarcată diferența mare dintre completele de nivel batalion livrate celor două mari unități de la 39 la 60 de vehicule. Acest lucru înseamnă că divizia de la Novorossiysk beneficiază de un batalion întărit de astfel de vehicule.

Dotarea cu noile mijloace tehnice a marilor unități de desant-asalt din vestul și sud-vestul Rusiei reprezintă o reacție a autorităților de la Moscova la tensionarea situației de securitate pe linia de contact cu statele membre NATO, inclusiv în Regiunea Mării Negre.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel