Armenia refuză să mai cumpere arme din Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia intenționează să trimită Armenia o notă de protest față de respingerea unei oferte de furnizare de arme prezentată de către compania rusă ORSIS, precizează agenţia de ştiri rusă RIA Novosti, citând o copie a documentului.

Nota, din 22 octombrie 2019, se adresează ministrului armament al Apărării, David Tonoyan. În nota de protest se afirmă că propunerea companiei ruse ORSIS a fost respinsă, fără a fi prezentate motive, și că Armenia a plasat în mod nejustificat firmă pe lista sa de furnizori nesiguri.

Rusia solicită ministrului Apărării, Tonoyan, să analizeze personal situația.

Potrivit RIA Novosti, memorandumul de protest se află în prezent la Ministerul de Externe al Rusiei și va fi expediat în curând către Erevan prin canale diplomatice.

Agenția de știri rusă notează că licitația pentru armament în valoare de mai multe milioane de dolari trebuia să treacă în vara acestui an, însă Ministerul armean al Apărării a respins oferta companiei ruse, invocând neplata unei garanții bancare. Comitetul de investigație armean a inițiat un dosar penal pentru „atitudinea neglijentă față de servicii" a companiei.

ORSIS produce și furnizează arme, muniţie și aparatură optică specială și face parte din grupul PromTechnology din Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel