Arme de vânătoare fabricate la Cugir pentru piaţa din Statele Unite

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Fabrica de Arme Cugir a semnat recent, la sediul Romarm Bucureşti, un nou contract cu firma americană „Century International Arms”.

Potrivit declaraţiilor directorului general al Fabricii de Arme Cugir, ing. Graţian Duma, este vorba de un contract de peste 16 milioane de dolari (cu 18% mai mare decât anul trecut) care se întinde pe durata mai 2021 – mai 2022, cu posibilitatea de prelungire.  

Contractul va aduce societăţii un grad de încărcare de 100%, fiind luat în calcul atât o retehnologizare a ei, cât şi suplimentarea personalului cu forţă de muncă locală, precizează ziarul Adevărul.

Conform managerului general, negocierile pentru încheierea contractului au început la Bucureşti şi se vor finaliza peste câteva zile în Statele Unite.  

Fabrica de Arme SA are circa 900 de angajaţi şi este specializată în producţia de armament uşor. Aceasta vinde companiei americane Century Arms pistoale semi-automate de tip AKM, transformate în arme de vânătoare pentru a fi utilizate în scopuri civile. Colaborarea dintre Fabrica de Arme din Cugir şi americani datează de peste 25 de ani.  

Unitatea cugireană de  armament are ca obiect de activitate fabricarea de produse militare precum: arme de infanterie, arme pentru piaţa civilă, arme cu lunetă, mitraliere, şi altele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel