Forţele Armate Ucrainene ar putea primi vehicule blindate construite în Canada

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 11 aprilie, The National Post a relatat că prim-ministrul canadian Justin Trudeau a autorizat alocarea a 500 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina să reziste în faţa agresiunii militare ruse. Ca parte a acestui ajutor militar oferit de Canada, Forţele Armate Ucrainene ar urma să primească inclusiv transportoare blindate.

 

După cum precizează cotidianul The National Post, oficialii politici de la Ottawa analizează în acest moment posibilitatea desemnării unui furnizor de transportoare blindate care să trimită mai multe vehicule de acest tip către Ucraina.

Sursa citată precizează că producătorul canadian de vehicule blindate Roshel, cu sediul în Mississauga, Ontario, este favorit să câștige acest contract pentru care a propus vehiculul său blindat Senator .

Compania Roshel a fost fondată de Roman Shimonov, membru al consiliului de administrație al Camerei de Comerț Canada-Ucraina, în urmă cu un deceniu.

Roshel Senator 4x4 este un transport blindat multifuncțional. Această platformă tactică are un nivel ridicat de manevrabilitate, precum și capacități avansate off-road.

Pe lângă faptul că este un transportator blindat, această platformă modulara vine în mai multe versiuni, cum ar fi vehicul pentru asistenţă medicală (ambulanţa), autospeciala de intervenţie, centru de comandă și control etc.

În funcție de rolul pe care îl are, Roshel Senator oferă protecție balistică împotriva minelor până la CEN B7/ STANAG 4569 Nivelul II.

Producătorul utilizează numai materiale balistice și componente grele, care au fost testate de laboratoare nord-americane și europene recunoscute la nivel internațional, pentru a îndeplini standardele de protecție balistică.

Roshel Senator APC iese în evidență față de concurență prin furnizarea de capacități avansate de integrare care să permită echiparea platformei cu sisteme de securitate avansate, precum sisteme de observare și supraveghere, sisteme de camere cu termoviziune și infraroșu, telemetru laser, sisteme de arme telecomandate, protecție împotriva substanţelor chimice și multe altele.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel