Armata ucraineană avertizează: Rusia intenţionează să preia controlul asupra barajului unei centrale hidroelectrice

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană a avertizat că forţele ruse de ocupaţie vor să ia controlul asupra barajului de la o centrală hidroelectrică importantă, la sud de capitala Kiev, transmit duminică dpa şi EFE.

Într-o informare făcută duminică dimineaţa devreme, Statul Major al forţelor armate ucrainene a anunţat că Rusia intenţionează să cucerească barajul de la centrala hidroelectrică Kaniv, situată la circa 150 de kilometri sud de Kiev, pe Nipru.

Pe parcursul invaziei ruse a Ucrainei, forţele ruse au distrus, atacat sau capturat mai multe facilităţi de infrastructură energetică, inclusiv cea mai mare centrală nucleară din Europa, din Zaporojie.

Unităţi ruse încercau să penetreze dinspre periferia sud-vestică a capitalei Kiev, a mai anunţat Statul Major ucrainean. Sirenele antiaeriene au început să sune în Kiev în mai multe rânduri, sâmbătă noaptea, precizeaza Agerpres.

Trupele ruse au încercat totodată să se apropie de autostrada de lângă Aeroportul Internaţional din Kiev, potrivit Statului Major ucrainean.

Pe direcţia Kozeleţ, la circa 70 de kilometri nord-est de Kiev, au fost observate manevre de echipament militar şi mai ales de lansatoare de rachete.

Principalul obiectiv al trupelor ruse continuă să fie încercuirea oraşelor Kiev, Harkov, la est, şi Mikolaiv, la sud.

Agenţia de presă ucraineană UNIAN a relatat sâmbătă că 194 de persoane au fost ucise în regiunea Harkov de la începerea războiului, între care 126 de civili. Această informaţie nu a putut fi verificată din altă sursă, notează dpa.

Totodată, potrivit Reuters, Statul Major al armatei ucrainene a mai anunţat că, de la lansarea de către Rusia a invaziei în Ucraina, peste 11.000 de militari ruşi au fost ucişi. Cu o zi în urmă, sâmbătă, Statul Major al armatei ucrainene menţionase că peste 10.000 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa în conflict. Structura de comandă a armatei ucrainene nu a raportat despre pierderile suferite în rândul forţelor sale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel