Armata ucraineană primește un nou sistem de recunoaștere aeriană fără pilot

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele armate ale Ucrainei au primit oficial mai multe aeronave fără pilot (unmanned aerial vehicle - UAV) A1-SM Furia, pentru a fi utilizare în misiuni de recunoaştere şi culegere de informaţii, a informat serviciul de presă al companiei Athlon Avia, dezvoltatorul dronei.

După efectuare cu succes a tuturor testelor, sistemul de navigaţie şi recunoștință aeriană fără pilot, A1-SM Furia, a fost oficial aprobat pentru utilizare de către Forțele Armate ale Ucrainei.

Se precizează că A1-SM Furia este primul sistem aerian ucrainean fără pilot dezvoltat de o companie privată, care a fost implementat de armata ucraineană.

Dezvoltarea sistemului Furia a început în 2014. Zece de versiuni de bază ale A1-C au fost achiziționate de armata ucraineană pentru a fi utilizate în Donbas. Se estimează că prețul sistemului este de 2,5 milioane grivne (92.000 USD USD). Versiunea actualizată a A1-SM a fost introdusă în 2016. Sistemul include o stație de control la sol și trei drone, potrivit Uawire.org.

Comunicatul de presă al companiei afirmă că BPAC A1-S / A1-SM Furia este „un sistem aerian fără pilot multi-rol conceput pentru a realiza misiuni de recunoaștere aeriană, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, determinând poziţiile țintelor inamice, ajutând astfel sistemele de artilerie de la sol să fie mult mai precise când execută trageri.

Specificațiile tehnice: Tip: aripa zburătoare, materiale - fibră de sticlă, carbon, Kevlar, greutatea maximă la decolare - 5,5 kg, dimensiuni: lungime - 900 mm, anvergură - 2050 m.

Raza operațională - până la 50 km, timp în aer - până la 3 ore, viteză de croazieră - 65 km / h, maximă - 130 km / h, rază de acțiune - până la 200 km. Modul zbor - manual, semiautonom, autonom, lansare din catapultă, aterizare în modul avion sau parașută. Utilizarea este permisă la viteze ale vântului de maximum 15 m / s. Altitudinea maximă de zbor -2500 metri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel