Armata ucraineană, o nouă formă de salut. Rusia, revoltată: ”Gest brutal”

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Moscova a avut o reacție extrem de dură la noua formulă de salut din Armata ucraineană.

Rusia s-a arătat extrem de iritată după ce Ucraina a decis să adopte oficial formula de salut „Slavă Ucrainei, Slavă eroilor”. 

Moscova, prin vocea Mariei Zaharova, oficial al Ministerului de Externe rus, transmite că gestul este inadmisibil și spune că decizia amintește de Armata Insurecțională Ucraineană, condusă de Stepan Bandera în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Mai mult, Rusia acuză că noua formă de salut derivă de la cea folosită în Germania nazistă.

„Pe 24 august, în cadrul paradei dedicate Zilei Independenței Ucrainei, va fi folosit pentru prima dată noua formulă de salut, „Slavă Ucraine, Slavă eroilor!” Considerăm că acest gest este unul dintre cele mai brutale din partea propagandei de stat din Ucraina, legalizându-se astfel o lozincă care se asociază cu Armata lui Bandera", a declarat Maria Zaharova, informează deschide.md, care citează 112.ua.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel