Armata ucraineană a primit ultimul lot de tancuri T-72 modernizate (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele armate ucrainene au primit de la "Uzina de vehicule blindate din Kiev" ultimul lot de șase tancuri de luptă T-72AMT (MBT) modernizate, a informat pe Facebook, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe 4 martie, "Uzina de vehicule blindate din Kiev" a transferat forțelor armate ucrainene ultimul lot de șase tancuri de luptă T-72AMT (MBT) modernizate. Proces de modernizare care a constat în îmbunatăţirea capacităţilor de luptă şi a caracteristicilor tehnice. Uzina de vehicule blindate din Kiev a finalizat furnizarea de tancuri în baza unui contract de stat încheiat cu Ministerul ucrainean al Apărării, potrivit Defence-ua şi Ukrinform.net.

Amintim că, la sfârşitul lunii ianuarie, Forțele armate ucrainene au primit primele 15 tancuri de luptă T-72AMT (MBT), modernizate.

Conform unui raport, tancurile au fost modernizate de Uzină de vehicule blindate din Kiev, în strânsă cooperare cu divizia principală de blindate a comandamentului forțelor logistice ale Forțelor armate ucrainene.

Un reprezentant al comandamentului forțelor logistice, locotenent-colonelul Oleh Hrynchak, a declarat că punerea în aplicare a contractului a făcut posibilă realizarea completării procesului de înzestrare a Forțelor armate, iar în viitorul apropiat aceste tancuri vor contribui la îmbunătăţirea capacităţilor de luptă ale armatei ucrainene.

T-72AMT este rezultatul modernizărilor mai extinse pe care le-a dezvoltat industria ucraineană și include o armură reactivă explozivă (ERA) montată pe turelă. Acest sistem a fost testat de forțele ucrainene care luptă în regiunea Donbas.

Motorul V-46 a fost înlocuit cu V-84-1, crescând astfel puterea la 840 CP, comparativ cu 780 CP anterioare. T-72AMT are, de asemenea, echipamente radio mai sigure furnizate de Aselsan (Turcia) și o cameră cu vedere în spate pentru tanchist.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel