Armata ucraineană a primit ultimul lot de tancuri T-72 modernizate (Video)

Forțele armate ucrainene au primit de la "Uzina de vehicule blindate din Kiev" ultimul lot de șase tancuri de luptă T-72AMT (MBT) modernizate, a informat pe Facebook, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe 4 martie, "Uzina de vehicule blindate din Kiev" a transferat forțelor armate ucrainene ultimul lot de șase tancuri de luptă T-72AMT (MBT) modernizate. Proces de modernizare care a constat în îmbunatăţirea capacităţilor de luptă şi a caracteristicilor tehnice. Uzina de vehicule blindate din Kiev a finalizat furnizarea de tancuri în baza unui contract de stat încheiat cu Ministerul ucrainean al Apărării, potrivit Defence-ua şi Ukrinform.net.

Amintim că, la sfârşitul lunii ianuarie, Forțele armate ucrainene au primit primele 15 tancuri de luptă T-72AMT (MBT), modernizate.

Conform unui raport, tancurile au fost modernizate de Uzină de vehicule blindate din Kiev, în strânsă cooperare cu divizia principală de blindate a comandamentului forțelor logistice ale Forțelor armate ucrainene.

Un reprezentant al comandamentului forțelor logistice, locotenent-colonelul Oleh Hrynchak, a declarat că punerea în aplicare a contractului a făcut posibilă realizarea completării procesului de înzestrare a Forțelor armate, iar în viitorul apropiat aceste tancuri vor contribui la îmbunătăţirea capacităţilor de luptă ale armatei ucrainene.

T-72AMT este rezultatul modernizărilor mai extinse pe care le-a dezvoltat industria ucraineană și include o armură reactivă explozivă (ERA) montată pe turelă. Acest sistem a fost testat de forțele ucrainene care luptă în regiunea Donbas.

Motorul V-46 a fost înlocuit cu V-84-1, crescând astfel puterea la 840 CP, comparativ cu 780 CP anterioare. T-72AMT are, de asemenea, echipamente radio mai sigure furnizate de Aselsan (Turcia) și o cameră cu vedere în spate pentru tanchist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy