Armata turcă va primi noi mitraliere. Primul lot de SART 762 MT va fi livrat în curând

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O nouă mitralieră grea - produsă de industria turcă de armament şi dezvoltată de compania Sarsilmaz - a trecut toate etapele de testare, iar Forţele Armate Turce aşteaptă să primescă primul lot.

Noua mitralieră grea a trecut cu succes toate etapele de testare și este acum pregătită să intre în procesul de producţie de serie, a declarat sâmbătă, pentru mass-media turcă, un reprezentant din industria de apărare, potrivit Daily Sabah.

Mitraliere grele SAR 762 de 12,7 mm, dezvoltată de Sarsılmaz – unul dintre cei mai importanți producători turci de arme de foc –  are o rază de acțiune de 1.200 de metri.

Vorbind pentru Agenția de presă Anadolu (AA), Nuri Kiziltan, reprezentant al companiei Sarsilmaz, a precizat că primul lot de mitraliere SART 762 MT va fi livrat în curând Forțelor Armate Turcești.

Nuri Kiziltan a ţinut să precizeze că aceste mitraliere vor avea un rol important în capacitatea de apărare a Forţelor Armate Turce, dar, cel mai important aspect, Turcia nu va mai fi nevoită să cumpere acest tip de arme de pe piaţa internaţională.

Subliniind că mitralieră este fabricată în integralitate pe teritoriul Turciei, reprezentantul companiei Sarsilmaz a lăudat contribuțiile Directoratul Industriilor de Apărare (SSB) la îmbunătățirea capacităților sectorului național de apărare.

El a spus că mitralieră poate fi utilizată de infanterie și poate fi montată pe diferite vehicule blindate, inclusiv pe tancuri principale de luptă ale armatei turce.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel