Armata turcă a primit primele șase distrugătoare de tancuri Kaplan (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Forțelor Terestre din Turcia (TLFC) a primit, de la compania turcească de vehicule blindate FNSS, șase distrugătoare de tancuri blindate Kaplan, marcând începutul fazei de producție în serie a programului „Arma Carrier Vehicle (STA)", a precizat, pe 23 martie, Direcția Industriei de Apărare (SSB) din Turcia, potrivit Janes.

Primele vehicule Kaplan au fost livrate către TLFC în decembrie anul trecut, ca parte a procesului pilot de producție.

Pe lângă primele două vehicule Kaplan, încă șase au fost echipate și cu rachete antitanc ruseşti Kornet-E, montate pe turele, a precizat agenția de știri Anatolia, pe 23 martie. Familia de vehicule Kaplan este alcătuită din: distrugătorul de tancuri blindat Kaplan-10 (pe șenile și pe roți) şi tancul mediu KAPLAN MT.

Prezentarea distrugător de tancuri blindat Kaplan-10

 

Prezentarea tancului mediu KAPLAN MT


Producția în serie a tancului mediu KAPLAN MT, numit HARiMAU în Indonezia, rezultat în urma semnării unui acord de cooperare pe termen lung intre compania turcească de vehicule blindate FNSS și partenerul său compania indoneziană PT Pindad, a început în luna febroarie.

Iniţial, tancul mediu de luptă KAPLAN MT a fost dezvoltat pentru a răspunde cerințelor forțelor armate indoneziene, ca parte a unui acord de cooperare semnat intre compania turcească FNSS și compania indoneziană PT Pindad, la data de 30 aprilie, la IDEF 2019, Târgul Internațional pentru Industria de Apărare care a avut loc la Istanbul în perioada 30 aprilie - 3 mai 2019.

În tot acest timp cele două companii, care produc tancul mediul de luptă KAPLAN, au organizat noi întâlniri cu scopul de a găsi potenţiali clienţi inversaţi să cumpere acest tanc.

Primul prototip al tancului Kaplan MT a fost expus în timpul IDEF'17. Tancul a fost prezentat în Indonezia în timpul unei parade militare de Ziua Armatei Naționale în anul 2018.

Tancul mediu de luptă KAPLAN MT este mult mai uşor decât un tanc principal de luptă, dar puterea de foc a acestuia este aproape echivalentă.

Astfel, tancul dispune de o turelă CMI Cockerill 3105 care încorporează un tun Cockerill de 105mm, dar şi de un sistem automat de încărcare. Datorită acestor caracterisitici, KAPLAN MT are o putere de foc ridicată, în ciuda greutății sale relativ reduse de 32-35 tone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel