Războiul din Siria: Armata turcă a distrus un sistem de apărare rusesc Panțir-S1 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia a bombardat vineri, folosind drone, mai multe vehicule blindate aflate în apropiere de Idlib, printre care şi un sistem de apărare aeriană Panţîr-S1, oferit armatei siriene de către Rusia. Bombardamentele fiind un răspuns la uciderea a 34 de militari turci de către forțele regimului lui Bashar al-Assad.

Forțele Armate turce (TSK) au efectuat atacuri aeriene împotriva elementelor regimului Assad din regiunea siriană Idlib.Oficialii turci au raportat că în timpul atacurilor aeriene au fost distruse cinci elicoptere siriene, 23 de vehicule blindate, 23 de piese de artilerie, un sistem de rachete Buk-M1-2 și un sistem de apărare aeriană Pantsir-S1.

Mass-media turcă a prezentat mai multe imagini în care se poate observa cum o aeronavă fără pilot (unmanned aerial vehicle - UAV) a Turciei a distrus în apropiere de Idlib un sistem de rachete Panţîr-S1, în timpul atacului de vineri asupra țintelor armatei siriene.

Informațiile apărute în mass-media turcă indică faptul că, cu câteva momente înainte de impact, radarul sistemului de apărare Panţîr-S1 era activ, ceea ce indică faptul că sistemul nu a reușit să intercepteze rachetă trasă de drona armatei turce.

Forțele de apărare antiaeriană ale Siriei ar dispune de aproximativ 30 de sisteme de rachete Panţir. De asemenea, Rusia și-a fortificat baza aeriană siriană Hmeimim cu sisteme Panţir, pentru a opri atacurile aeriene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel