Forțelor Armate Suedeze au primit în dotare sistemul de rachete de apărare aeriană Patriot PAC-3

S.I. Catalin |
Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul suedez al Apărării, la 19 noiembrie 2021, sistemele de rachete de apărare aeriană Patriot, în cea mai avansată configuraţie Advanced Capability-3 (PAC-3), au intrat oficial în dotarea Forțelor Armate Suedeze.

Regimentul de Apărare Aeriană al Forțelor Armate Suedeze a primit oficial primele sisteme de rachete de apărare aeriană Patriot Advanced Capability-3 MSE. 

Înzestrarea Forțelor Armate Suedeze cu cel mai nou sistem Patriot, marchează începutul unei noi ere pentru apărarea aeriană suedeză. Sistemul, care poartă numele de Sistemul de apărare aeriană 103 (LvS103), este un pas important către îmbunătățirea capacității de apărare aeriană a Suediei.

Odată cu achiziția noului sistem de apărare aeriană, Suedia are acum trei lansatoare pentru două tipuri de rachete, un post de comandă, un radar, o unitate electrică (generator de curent), o unitate de reparații și vehicule de tractare.

Prin intermediul LvS103, Forțele Armate Suedeze vor avea capacitatea de a intercepta şi contracara avioanele de luptă, rachetele cu rază lungă de acțiune şi rachetele balistice.

Guvernul suedez și-a anunțat intenţia de a cumpăra sisteme Patriot în noiembrie 2017, după ce a făcut o evaluare şi o comparaţie amănunţită cu sistemul SAMP / T produs de consorțiului francez Eurosam.

Guvernul Suediei a solicitat cumpărarea a patru sisteme de rachete sol-aer Patriot de configurare Patriot-3 + formate din: patru seturi de radare AN / MPQ-65, patru stații de control AN / MSQ-132, douăsprezece stații de lansare M903, o sută de rachete Patriot MIM-104E, două sute rachete Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) și patru generatoare electrice de mare putere, toate pentru aproximativ 3,2 miliarde de dolari.

Peter Hultqvist, ministrul suedez al apărării, a precizat că înzestrarea Forțelor Armate Suedeze cu cel mai nou sistem Patriot arată rezultatul demersului de modernizare a apărării aeriene suedeze și a capacității de apărare suedeză.

În august 2018, oficialii SUA și Suediei au oficializat un acord pentru ca Suedia să achiziționeze sistemele de rachete Patriot PAC-3 MSE. Odată semnat contractul, Suedia a devenit al șaselea stat care semnează un acord cu SUA pentru achiziționarea PAC-3 MSE.

În mai 2021, Lockheed Martin a anunțat prima livrare a rachetelor interceptoarelor Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3), oferind Suediei cea mai avansată rachetă de apărare aeriană din lume care utilizează tehnologia Hit-to-Kill. 

Prin achiziţionarea de sisteme Patriot, în configuraţia cea mai avansată, Suedia se alătură SUA, Qatarului, Japonniei, României, Poloniei și Emiratelor Arabe Unite. Câteva alte națiuni și-au exprimat, de asemenea, interesul de a-și îmbunătăți capacitățile de apărare antirachetă cu PAC-3 MSE, ca parte a sistemului Patriot.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel