Armata SUA vrea să înlocuiască celebra puscă cu lunetă Barrett M82. Comandă pentru 2.800 de puști MK22

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata SUA a anunțat săptămâna trecută că a acordat un contract în valoare de 49,9 milioane de dolari, pe o perioadă de cinci ani, companiei Barrett Firearms pentru a achiziționa aproximativ 2.800 de puști cu lunetă MK22 Multi-role Adaptive Design, cunoscute şi sub denumirea de Barrett MRAD.

Potrivit Armatei SUA, achiziţionarea celor 2.800 de puști cu lunetă MK22 este parte din programul militar de înzestrare Precision Sniper Rifle (PSR) prin care se intenţionează ca militarilor americani să le fie puse la dispoziţie puști cu lunetă mult mai precise, dar şi mai uşoare decât cele pe care le au în prezent în dotare.

Publicaţia Military.com aminteşte de o declaraţie din 2020 a lui Alton Stewart, purtătorul de cuvânt al PEO (Program Executive Office Soldier) – organizaţie guvernamentală americană responsabilă pentru achiziționarea de echipamente pentru soldații SUA –  potrivit căruia MK22 va înlocui celebra puşcă cu lunetă Barrett M82, standardizat de către Armata SUA ca M107.

Nu este clar ce versiune a puştii cu lunetă MK22 va alege Armata SUA, dar publicaţia Military Leak precizează că Barrett MRAD vine în trei versiuni – trei calibre diferite – .338 Norma Magnum, .300 Norma Magnum și calibru NATO 7.62.

Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al SUA (SOCOM) a atribuit anterior un contract companiei Barrett pentru achiziționarea mai multor puşti cu luneta MRAD, ca parte a programului Advanced Sniper Rifle (ASR).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel