Armata SUA a testat noul sistem de rachete antitanc Javelin (Foto): Este superior, mult mai ușor de detectat și angajat ținte la distanțe mari

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un militar al armatei SUA testează noul sistem de lansare a rachetelor Javelin. Sursa Foto: U.S. Army.
Un militar al armatei SUA testează noul sistem de lansare a rachetelor Javelin. Sursa Foto: U.S. Army.

Armata SUA a anunțat că treizeci și nouă de soldați au finalizat pregătirea și testarea celui mai nou sistem de rachete antitanc. Armata a precizat într-un comunicat că soldații din Batalionul 2, Regimentul 7 Cavalerie (Ghost), Brigada a 3-a (Grey Wolf), Divizia 1 Cavalerie, au început antrenamentul cu echipamente noi pe unitatea de lansare a Javelin, cunoscută sub numele Javelin Lightweight Command Launch Unit (LW CLU), pentru a învăța elementele comune ale sistemului existent, diferențele de funcționalitate și îmbunătățirile aduse.

Diferențele majore dintre sistemul anterior și noul LW CLU au fost ușor de observat de către soldați.

,,Se poate observa o diferență majoră; poți scana mai departe cu o claritate mai mare. Totul era foarte clar. Este ca și cum te-ai uita la un televizor cu rezoluție mare, spre deosebire de televizorul din anii '90", a spus unul dintre militari, precizează site-ul oficial al U.S. Army.



Odată terminată instruirea, soldații au fost testați prin metoda "crawl-walk-run" pentru a se asigura că sunt colectate toate datele operaționale ale sistemului de armament, precum și integrarea utilizatorului cu noul echipament.

Trupele ''Grey Wolf'' au efectuat simulări axate pe detectare, recunoaștere și identificare cu ajutorul noului LW CLU, urmate de exerciții de luptă intense unde tina au fost mai multe vehicule militare.


Militarii au putut observa cu ușurință raza de acțiune și claritatea sporită a sistemelor optice de care dispune LW CLU



,,LW CLU este mult superioar, mult mai ușor de detectat, identificat și angajat ținte la distanțe mult mai mari față de Block 1", a declarat caporalul Collin Iadarola.

"Sunt 100% încrezător în detectarea și identificarea țintelor", a adăugat Iadarola. "Poți să îți dai seama câte anvelope are, uneori inscripțiile de pe lateral, suspensia, dimensiunea turelei, dimensiunea șenilelor. Este mult superioară Block 1", a concluzionat acesta.

Toți militarii au spus că au fost impresionați de îmbunătățirile imagistice ale LW CLU față de vechiul sistem. Dar zoom-ul mărit a fost departe de a fi singura caracteristică îmbunătățită a LW CLU.

,,Autofocalizarea a fost de mare, mare ajutor. Am apăsat pe butonul de autofocus și bum, perfect. Îmi ia aproximativ 5 secunde din timpul meu pentru a face ceea ce trebuie să fac", a precizat unul dintre militari.



Caporalul Collin Iadarola a adus laude similare ''noului Javelin''. Am folosit acel autofocus de fiecare dată când am luat în mână LW CLU", a spus el. 

CLU nu este ușor doar cu numele, ci și în practică poate fi ușor transportat cu ajutorul unui rucsac, dar și ușor de desfășurat, în 15-20 de secunde, potrivit soldaților.

,,Probabil că îl poți pune într-un rucsac de asalt, față de Block 1, unde abia dacă încape singur într-un rucsac", a spus unul dintre militarii armatei SUA. ,,Ar fi în continuare foarte dificil să îl împachetezi și să îl scoți din rucsac", a mai precizat acesta.

,,Este mult mai ușoară și mult mai compactă și mai mică decât Block 1", a adăugat Iadarola, "așa că este mai ușor de călătorit și de manevrat în zona de luptă".

Ergonomia și confortul încorporate în noul sistem i-au făcut pe toți cei trei soldați să menționeze pozițiile comenzilor pe unitatea de lansare, care ajuta la o mai bună operare atunci când țin sistemul în mână în timpul misiunii.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel