Armata SUA primește primele patru sisteme laser de apărare antiaeriană DE M-SHORAD (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data publicării:

Armata Statelor Unite a primit primele patru prototipuri ale celor mai recente sisteme laser de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune DE M-SHORAD, de 50 de kilowați. Sistemele sunt montate pe un transportor blindat de tip Stryker și au fost livrate soldaților din Batalionul 4, Regimentul 60 Artilerie de la baza militară Fort Sill din Oklahoma.

Batalionul se pregătește să primească cele mai noi sisteme încă din toamnă anului 2022. Militarii au fost instruiți temeinic pe vehiculul de antrenament M-SHORAD, care este special conceput pentru a reproduce dimensiunea, greutatea și puterea prototipului DE M-SHORAD.

Armata SUA a montat cu succes arme laser pe vehiculul pe vehiculele Stryker. Această nouă armă revoluţionara a fost concepută pentru a distruge drone, unele tipuri de rachete şi proiectile de mortier.

La începutul acestui an, departamentul ''Rapid Capabilities and Critical Technologies Office'' (RCCTO) din cadrul armatei SUA a anunțat că va începe să pună în funcțiune arma laser montată pe Stryker în septembrie, când prima baterie va ajunge în Oklahoma.

Cu toate acestea, sistemul laser DE M-SHORAD a fost supus suplimentar unei perioade de testare pentru câteva luni, deoarece RCCTO a dorit să se asigura că arma de ultimă generație poate fi produsă la scară largă.

Întârzierea a fost cauzată, de asemenea, de testarea la nivel de sistem și de instruirea soldaților. În timpul unui etape de test care a avut loc începând cu luna mai a acestui an, armă laser montată pe un blindat Stryker a urmărit, țintit și doborât cu succes mai multe proiectile trase dintr-un mortier.

Puterea armei laser este de 50 kW. Sistemul DE M-SHORAD va fi o componentă importantă a apărării antiaeriene și antirachetă.

Potrivit companiei Raytheon, laserul de 50 de kilowați poate oferi soldaților un nou nivel de protecție, în condițiile în care armata se confruntă cu amenințări din ce în ce mai complexe pe câmpul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel