Armata SUA investește în noi sisteme night vision

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata SUA se dotează cu noi sisteme night vision. Contractul este de aprape 400 de milioane de dolari.

Armata Americană va fi dotată cu noi binocluri cu un sistem night-vision superior. Specialiștii susțin că este nevoie de binocluri cu infraroșu și cu intensificare a imaginii care să ajute soldații armatei americane să fie mai eficienți pe timp de noapte. Soluția a venit din partea L-3 Insight, una dintre cele patru companii de electro-optică din SUA. 

Oficialii Comandamentului Contractant al Armatei de la Aberdeen Proving Ground, MD, au anunțat miercuri că este vorba despre contract de trei ani, cu o valoare de 391,8 milioane dolari atribuit companiei L-3 Insight pentru Enhanced Night Vision Goggle-Binocular (ENVG-B). Despre proiectul ENVG-B nu au fost date publicității prea multe detalii, mai ales în contextul în care în SUA mai există alte trei companii care produc versiuni ale aceluiași produs.

Ce înseamnă ENVG

 ENVG reprezintă un tip de ochelari de vizibilitate pe timp de noapte, care îmbină intensificarea imaginilor și senzori cu infraroșu lungi, pentru luptă de noapte, vreme rea, sau chiar în fum și praf. Aceștia amplifică lumina de la surse foarte slabe și chiar de la stele și lună, în timp ce sistemul inraroșu sesizează diferențele de temperatură în obiecte pentru a face oamenii, vehiculele și mașinile să iasă în evidență.

vezi si: Armata SUA pregătește noi vehicule Striker pentru Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel