Vehiculele blindate ale US Army vor fi mai bine protejate. Noi sisteme active protecție de la Lockheed Martin

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Infografic. Sursa foto: Lockheed Martin
Infografic. Sursa foto: Lockheed Martin

Armata SUA a solicitat, în cursul acestei săptămâni, companiei de apărare Lockheed Martin să testeze un nou sistem activ de protecție, destina pentru a fi instalat pe tancurile Abrams, vehiculele de luptă Bradley și vehiculele Stryker. 

În baza unui contract recent negociat, compania Lockheed Martin va furniza un kitul de bază al unui sistem modular activ de protecție (MAPS), care include senzorii și contramăsurile pentru detectarea, urmărirea și respingerea unor atacuri cu lansatoare de grenade şi lansatoare de rachete ghidate antitanc, asupra vehiculelor blindate ale US Army, potrivit Defense-News.

Lockheed Martin a colaborat cu armata SUA, începând cu anul 2014, pentru a dezvolta MAPS ca un sistem sigur de protecţie activă pentru vehicule militare. De atunci, MAPS a fost supus mai multor etape de testare, simulându-se condiţii reale de luptă.

David Rohall, manager de program pentru Advanced Ground Vehicle Systems de la Lockheed Martin, a precizat că compania este pregătită să susținem integrarea și testarea MAPS pe o varietate de vehicule de luptă ale armatei SUA. Acest fiind ultimul pas înainte că US Army să decidă cu privire la implementarea cestor sisteme active de protecţie.

În cadrul contractului, derulat pe o perioadă de 36 de luni, Lockheed Martin va livra cinci seturi de noi sisteme active de protecţie - cu posibilitatea de a livra un total de 20 - și va sprijini integrarea și testarea acestora pe tancuri Abrams, blindate multifuncționale, vehicule de luptă Bradley și vehicule Stryker. 

 

Tancurile Abrams ale Armate SUA au primit recent sisteme active de protecţie Trophy

 

La începutul acestui an, în luna ianuarie, DefenseRomania a precizat că Rafael Advanced Defense Systems a finalizat livrarea unui lot de sisteme active de protecţie “Trophy” (APS), comandate de armata SUA pentru a fi instalate pe cea mai nouă versiune a tancului M1 Abrams, M1A2 SP V3.

Livrarea a marcat o etapă importantă şi vine în sprijinul eforturilor armatei SUA de a instala sisteme active de protecţie “Trophy” pe mai multe brigăzi de tancuri pentru a oferi un grad mai mare de protecţie militarilor americani. Proiectul a fost realizat împreună cu partenerul companiei Rafael, Leonardo DRS.

Conform contractelor atribuite în regim de urgență de către Biroul Executiv al Programului Ground Combat Systems (PEO GCS), din cadrul Pentagonului, cele două companii partenere au livrat primul lot de sisteme active de protecţie “Trophy” (APS) în septembrie 2019, atât pentru US Army, cât şi pentru US Marine Corps.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel