Armata SUA a testat un nou vehicul de luptă (Foto/Video). Transportorul blindat LV 700 dezvoltat de GDLS Canada

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

U.S.Army Futures Command a publicat fotografii de la testele noului vehicul de luptă LAV 700 8x8 fabricat în Canada. Testele au fost efectuate în contextul derulării de către Armata SUA a inițiativei Project Convergence 21 FMC (Futures and Modernization Command). Proiectul Convergence 21, derulat de Armata SUA, face parte din campania de testare şi implementare rapidă de noi tehnologii militare.

În timpul PC21, au fost efectuate teste și cu noul vehicul de luptă LAV 700, dezvoltat de General Dynamics Land Systems (GDLS)-Canada. Potrivit informaţiilor publicate de mai multe publicaţii mass-media din domeniul militar, ca parte a acestei etape de testare, vehicul de luptă LAV 700 a fost echipat cu un autotun XM913 Bushmaster de 50 mm, integrat într-o turelă complet nouă.

Potrivit GDLS-Canada, vehiculul a fost echipat cu cele mai noi sisteme de comandă și control, rezervoare de combustibil cu auto-etanșare, scaune cu o rezistenţă sporită la explozii, armură ceramică suplimentară și o protecție balistică sporită - carenă dublă în partea inferioară (Double V- Hull). 

Vehiculul de luptă LAV 700 este un LAV 6.0 modificat și îmbunătățit, pe baza căruia a fost creat ACSV (Armored Combat Support Vehicle) nou implementat pentru Forțele Armate Canadiene. 

LAV 700 este echipat cu frâne pe disc pe toate roțile și este propulsat de un motor diesel Caterpillar C13 supraalimentat de 711 CP, cuplat la o transmisie automată cu șapte trepte și un sistem de răcire – conceput pentru funcționare continuă în cele mai extreme condiții climatice. 

Masa totală a vehiculului ajunge la 32.000 kg (greutatea proprie de 21.000 kg și capacitatea de încărcare de 11.000 kg). Pe drumurile asfaltate, atinge o viteză maximă de peste 115 km/h și o autonomie de peste 1000 km. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel