Armata SUA a testat puterea de foc a mini-tancului fără pilot Ripsaw M5 (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata SUA a efectuat recent primele teste de tragere cu unul dintre mini-tancurile fără pilot Ripsaw M5, echipat cu tun de 30 mm.

Potrivit publicaţiei Janes, Armata SUA efectuează în prezent teste de tragere cu cel de-al patru prototip care se înscriu în categoria vehiculelor militare de luptă robotizate, de dimensiuni medii, (RCV-M).

La începutul acestui an, companiile Textron Systems, Howe & Howe Technologies și FLIR Systems au livrat cel de-al patrulea și ultimul prototip de tip RCV-M către Armata SUA – un mini-tanc botezat Ripsaw M5 care este echipat cu o stație de arme controlată de la distanță, fabricată de compania Kongsberg Defense & Aerospace.

Analiştii militari ai publicaţiei The Drive precizează că Armata SUA a testat, de asemenea, capacitatea de a opera un vehicul fără pilot Ripsaw M5 de la o stație de comandă şi control instalată în interiorul unui vehicul de luptă Bradley. Prin acest test s-a urmărit analizarea capacităţii de interconectare a unui vehicul fără pilot Ripsaw M5 cu platforme militare cu echipaj. 

 

Testarea preciziei şi puterii de foc a vehicului militar fără pilot Ripsaw M5

Compania norvegiană de apărare Kongsberg a furnizat mai multe stații de arme controlate de la distanță, de tip Protector RT40, pentru a fi instalate pe vehiculele de tip Ripsaw M5.

Armamentul principal al unei turele RT40 este un tun automat de 30mm XM813, dar dispune şi de o mitralieră M240 de 7,62x51mm.

În prezent, scopul companiilor militare care lucrează la dezvoltarea vehiculului fără pilot Ripsaw M5 este să se asigure că turela – relativ mare pentru o astfel de platformă – funcționează corect.

Anterior, Armata SUA a susținut că un astfel de vehicul militar terestru fără pilot ar trebui să poată rezista unor amenințări precum: vehicule militare inamice echipate cu arme de calibru mediu şi rachete ghidate antitanc.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel