Armata SUA a produs un tun autopropulsat care poate lovi ținte aflate la peste 70 de kilometri

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata SUA a confirmat în mod oficial că va desemna cel mai nou tun autopropulsat de 155 mm (SPH) ca M1299.

Potrivit unor informații din armata SUA, noul sistem de artilerie care este cercetat în cadrul programului de artilerie cu rază lungă de acțiune va fi denumit M1299, iar prototipul va fi desemnat ca XM1299.

Sistemul de artilerie cu rază lungă de acțiune a armatei SUA a fost conceput pentru a mări intervalul și rata de foc pe actualele M109A7 autopropulsate. În comparație cu predecesorii săi, noul sistem va fi echipat cu două tehnologii de ultimă oră - o nouă rachetă XM1113 și un tun obuzier care crește distanța de lovire a țintei de la 38 km la peste 70 km.

În plus, M1299 va dispune de un sistem automat de încărcare a muniției, care va crește rata focului de la 3 lovituri pe minut la 10 lovituri pe minut și un sistem de comunicații care va funcționa în medii în care sistemul GPS este nefuncțional.

(w670)

Armata SUA dorește să obțină, în următorii patru ani, sisteme de artilerie autopropulsate care să fie capabile să lovească cu exactitate la ținte aflate la 100 de kilometri distanță. Aceasta reprezintă o creștere substanțială față de sistemele de artilerie autopropulsate de calibru 155, din prezent, care lovesc ținte aflate la 30 de kilometri cu ajutorul obuzelor cu ghidaj.

Bazându-se pe aceste upgrade-uri de mobilitate, M1299 oferă o capacitate de zece ori mai mare printr-o combinație de rază lungă de acțiune, rată crescută de foc, precizie a loviturii, fiabilitate sporită și astfel, o rată de supraviețuire mai mare.

(w670)

M1299 va oferi soluții integrate de tehnologie de artilerie pentru a maximiza performanța sistemelor autopropulsate pentru a obține lovituri exacte pentru operații în medii emergente de bătălie.

Vezi și: BAE Systems va modifica artileria autopropulsată Paladin M109A7 - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel