BAE Systems va modifica artileria autopropulsată Paladin M109A7 - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania BAE Systems a obținut un contract pentru a construi prototipul artileriei de calibru extins al armatei americane printr-un contract de 45 milioane de dolari, conform unei declarații a companiei din 15 iulie.

În cadrul programului armatei, BAE urmărește să mărească raza de acțiune și rata de lovituri a actualelor tunuri autopropulsate M109A7 - cunoscute și sub numele de Paladin Integrated Management.

Programul ERCA este unul dintre eforturile pe termen scurt ale Armatei în cadrul priorității sale de modernizare nr. 1 - focuri de precizie cu rază lungă de acțiune - în timp ce adversarii și-au dezvoltat deja artileria autopropulsată care depășește capacitatea americană din prezent.
Conform BAE, vor fi transformate în parte tunurile ERCA ale M109A7 calibru 155 mm prin dezvoltarea de soluții de distributie a energiei și solutii de integrare hardware.

Actualul tun va fi înlocuit cu o versiune de 9 metri de unde va fi lansat proiectilul ERCA.

Programul își propune să extindă gama de artilerie "menținând în același timp greutatea în sistemele actuale pentru a minimiza impactul asupra performanțelor șasiului", se arată în declarația companiei.

Proiectil cu rază lungă 


BAE este, de asemenea, sub contract pentru a dezvolta kit-uri de orientare de precizie cu capabilități anti-bruiaj, care este compatibil cu grupele existente și cu rază lungă de acțiune inclusiv pentru mortierul M109.

Compania va lucra la prototip la unitatea Picatinny Arsenal din New Jersey, cât și la facilitățile BAE din York - Pennsylvania, Sterling Heights - Michigan și Minneapolis- Minnesota.

Tot în cadrul programului ERCA va fi dezvoltat și unui proiectil îmbunătățit care poate ajunge la peste 40 de kilometri. Armata dezvoltă proiectilul ghidat XM113 pentru a fi produs în mai puțin de un an.
Serviciul a testat un Paladin modificat M109 la Yuma Proving Ground, Arizona, în decembrie 2018, conceput pentru a transporta mai multă muniție cu un tun de 9 metri.

Tunul ERCA este un pas înaintea unui program mai amplu de dezvoltare a unui tun strategic, cu rază lungă de acțiune, care ar putea trage la 1.000 de mile marine sau 1.852 kilometri.

 

Vezi și: Armata Statelor Unite va primi de la BAE Systems artileria M109A7 Paladin 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel