Armata SUA a primit prima unitate de lansare a sistemului de rachete hipersonice „Dark Eagle”

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai important furnizor de armament al Pentagonului, compania Lockheed Martin, a livrat recent către Armata SUA prima unitate de lansare a sistemului LRHW, cunoscut și sub numele de sistemul de rachete hipersonice Dark Eagle.

Armata SUA se apropie cu paşi repezi de lansarea primelor rachete hipersonice Dark Eagle, cunoscute și sub numele de LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon).

În acest sens, Armata SUA a confirmat, de asemenea, că prima unitate de lansare a sistemului LRHW va fi desfăşurată la Baza Aeriană Lewis-McChord din statul Washington.

Deși, până în prezent, nu au fost livrate rachete reale către Armata SUA, unităţile de lansatoare și alte echipamente vor permite soldaților americani să se familiarizeze cu diferite aspecte şi cu modul de funcționarea al sistemului de arme hipersonice LRHW. 

Potrivit publicaţiei Breaking Defense, racheta hipersonică cu rază lungă de acțiune, dezvoltată în cadrul programului militar LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon), are o rază de acţiune de peste 2.775 km.

Ca o comparație, rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune a Sistemului de rachete tactice al Armatei SUA (ATACMS) - sistemul de rachete sol-sol cu cea mai mare raza de acţiune aflat în prezent în serviciul armatei poate lovi tine care se afla pe o rază de 300 de kilomentri.

*A nu se confunda racheta sol-sol MGM-140 ATACMS, cu sistemele de rachete sol-aer Patriot sau THAD (care au rachete interceptoare) sau cu rachetele balisticei intercontinentale Minuteman III care au o rază de acţiune de 13.000 km.

În lună martie, Armata SUA a lansat public imagini cu primul element al viitorului său sistem de arme hipersonice. În fotografiile publicate de Pentagon au fost prezentate discret primele două prototipuri ale unor celule de lansare, parte a primei bateri a sistemului LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon).

Imaginile au fost făcute publice ca urmare a unui comunicat de presă al Armatei SUA în care se menţiona că Pentagonul a început să livreze către militarii americani, în scopul testării, primele elemente ale sistemului LRHW.

Dezvoltarea de arme hipersonice se număr printre priorităţile Pentagonului de modernizare a Armatei SUA. În toamna anului trecut, compania americană de apărare Lockheed Martin a dat publicității prima imagine grafică a ceea ce va fi sistemul LRHW cu rachete hipersonice cu rază lungă de acţiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel